Čokoládové perníčky
6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
270
g
hladká múka
110
g
práškový cukor
90
g
med
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
2
ČL
perníkové korenie
1
ČL
prášok do perníka Dr Oetker
150
g
čokoláda na varenie
trochu
džem
1
ks
bielok
180
g
preosiaty práškový cukor
postup
1.
Z múky, práškového cukru, medu, vajca, žĺtka, perníkového korenia a prášku do perníka vypracujeme cesto, dáme ho na štvrť hodiny do chladničky, vyvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme perníčky.
2.
Pečieme pri teplote 220 stupňov asi 3 - 5 min. Vychladnuté lepíme džemom a máčame v čokoláde. Čokoládu necháme dobre stuhnúť.
3.
Z bielka a preosiateho práškového cukru urobíme polevu, ktorou dozdobíme čokoládové perníčky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vava06
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.