Žemľová plnka s pečeňou
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
žemľa
1,5
dl
mlieko
50
g
maslo
3
ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
muškátový kvet
20
g
cibuľa
20
g
maslo na cibuľu
1
ks
pečeň z moriaka
trochu
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Žemle pokrájame a navlhčíme mliekom, ktoré necháme dobre vsiaknuť. Maslo a žĺtky vymiešame do peny, osolíme, okoreníme, pridáme navlhčené žemle, pokrájanú cibuľu opraženú na masle, pečeň pokrájanú na malé kocky, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec do plnky zľahka zamiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
2.
Takto pripravenú plnku pečieme v rúre alebo ňou naplníme kura alebo moriaka.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.