Pridať recept

Moriak s gaštanmi

ingrediencie

3 kg
moriak
2 kg
jedlé gaštany
podľa chuti
vývar z kostí
trochu
zelerová vňať
200 g
maslo
300 g
mleté mäso
1 ks
pečeň z moriaka
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.

Ošúpané gaštany uvaríme vo vývare z kostí, do ktorého sme pridali zelerové lístky.

 
2.

Na masle opražíme zomleté mäso zmiešané s posekanou pečeňou z moriaka, pridáme polovicu uvarených gaštanov posekaných nahrubo, premiešame, pridáme niekoľko lyžíc vývaru, osolíme, okoreníme a znova premiešame.

3.

Plnkou naplníme očisteného a umytého moriaka, zašijeme ho, potrieme maslom, osolíme, okoreníme a pečieme 3 hod. Počas pečenia často podlievame vývarom z kostí. Po skončení pečenia necháme moriaka ešte 10 min. vo vypnutej rúre.

4.

Druhú polovicu gaštanov pred podávaním zohrejeme vo vývare a obložíme nimi upečeného moriaka.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Vajíčka sú bohaté na bielkoviny a množstvo živín a sú aj chutné. Okrem toho sa dajú podávať na množstvo...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...