Pridať recept

Plnený moriak pečený v alobale

ingrediencie

3 kg
moriak
200 g
ryźa
trochu
masť
100 g
sterilizovaný hrášok
200 g
mrkva
100 g
údená slanina
100 g
huby sterilizované
1 KL
majorán
1 KL
mäta
2 strúčiky
cesnaku
trochu
petržlenová vňať
1 KL
rasca
trochu
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
1 KL
zelerová vňať

postup

1.

Z krídel, krku, žalúdka, pečene a nôh moriaka uvaríme polievku. Na masti podusíme ryžu do sklovita, podlejeme ju polievkou a uvaríme do mäkka.

 
2.

Slaninu pokrájame nadrobno, roztopíme, pridáme k nej mrkvu pokrájanú nadrobno, pokrájané huby, hrášok a prikryté udusíme do mäkka.

3.

Udusenú zeleninu a uvarené vykostené mäso zomelieme, pridáme majorán, mätu, rozotretý cesnak, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, rascu, mletú červenú papriku, soľ, zelerovú vňať, ryžu a všetko spolu dobre premiešame.

4.

Pripravenou plnkou naplníme brušnú dutinu moriaka, ktorého zabalíme do alobalu a pečieme v horúcej rúre 1,5 až 2 hod. Potom odstránime alobal a moriaka dopečieme do hnedočervena.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Vajíčka sú bohaté na bielkoviny a množstvo živín a sú aj chutné. Okrem toho sa dajú podávať na množstvo...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...
Zelený hrášok obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ktoré prospejú nášmu telu vo viacerých smeroch.
Hrášok v kuchyni a jeho početné výhody: Jedzte ho takto a kalórií sa báť nemusíte!
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...