Banánová torta s jablkami
10
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
6
ks
vaječný žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
200
g
kryštálový cukor
1
KL
citrónová kôra
6
ks
vaječný bielok
50
ml
olej
240
g
polohrubá múka
Plnka:
1
kg
jablko
200
g
kryštálový cukor
100
ml
teplá voda
2
balíčky
banánový puding
150
ml
voda
Krém:
50
g
rastlinný tuk
2
PL
práškový cukor
2
PL
horká čokoláda
250
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým a polovicou kryštálového cukru do peny. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho k žĺtkovej pene spolu s citrónovou kôrou. Pridáme olej, múku a vymiešame hladké cesto.
2.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Korpus vložíme piecť do do vyhriatej rúry (175°C) na cca 45 minút.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame. V hrnci skaramelizujeme cukor, pridáme jablká, teplú vodu a zmes dusíme. Banánový puding rozmiešame vo vode a vlejeme k jablkám. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na 3 rovnaké časti. Prvú časť korpusu vložíme nespäť do formy a potrieme polovicou plnky. Na vrch položíme druhú časť korpusu a tú potrieme zvyšnou plnkou.
5.
Medzitým vo vodnom kúpeli rozmiešame rastlinný tuk, práškový cukor a čokoládu. Touto polevou polejeme vrchný korpus a naň navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Hotovú tortu vložíme do chladničky, aby cez noc stuhla.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.