Parížske rožky
nízka
náročnosť
ingrediencie
CESTO
2
ks
vaječný bielok
150
g
cukor
80
g
orechy
1
PL
hrubá múka
PLNKA
2
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vajce
5
PL
cukor kryštálový
2
PL
kakao
1
ks
vanilkový cukor
200
g
maslo
POLEVA
100
g
čokoláda
100
g
Cera
postup
1.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme cukor. Misku dáme nad paru a šľaháme do zhustnutia.
2.
Primiešame pomleté orechy s múkou.
3.
Cesto dáme do vrecúška a na plech nastriekame rožky. Pečieme na 120°C cca 25-35 minút.
4.
V miske nad parou vyšľaháme žĺtky s vajcom, vanilkovým cukrom, kakaom a šľaháme až kým nezhustne. Keď nám vychladne vmiešame maslo.
5.
Krém dáme do vrecúška a nastriekame na rožky.
6.
Čokoládu aj s Cerou necháme rozpustiť a plnkovú časť rožku namáčame do čokolády.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.