FOTORECEPT: Ríbezľová bábovka
10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
420
g
múka polohrubá
120
g
tuk na pečenie
220
g
práškový cukor
4
ks
vajcia
2
balíčky
vanilkový cukor DrOetker
250
ml
smotana na varenie
1/2
balíček
kypriaci prášok DrOetker
400
g
červené ríbezle
60
g
cukor kryštálový
postup
Výborná šťavnatá bábovka.
1.
Oddelila som žĺtka a bielka. Z bielkov som vyšľahala sneh, do ktorého som zašľahala vanilkové cukre a kryštálový cukor.
2.
Z masla a žĺtkov s pridaním práškového cukru som šľahačom vymiešala zmes.
3.
Do zmesi som naliala smotanu na varenie, pridala polohrubú muku s pridaním prášku do pečiva. Zamiešala.
4.
Do múkovej zmesi som dala ušľahaný sneh a rozmrazené ríbezle. Zľahka som dokonale premiešala.
5.
Pripravila som si formu na bábovku, ktorú som vymastila a posypala strúhankou. Potom som cesto naliala do formy.
6.
Formu s cestom som dala do vyhriatej rúry a piekla som cca 60 minút pri teplote 180 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.