Nátierka z miešanej zeleniny
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
zeler
1
ks
karfiol
1
ks
kaleráb
2
ks
mrkva
1/2
ks
kel
1
ks
petržlen
2
ks
cibuľa
150
g
mäkká saláma
4
ks
sladkokyslá uhorka
2
ks
vaječný žĺtok
trochu
olej
podľa chuti
plnotučná horčica
trochu
ocot
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Zeleninu uvaríme v slanej vode do polomäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zomelieme ju na mäsovom mlynčeku spolu s cibuľou, salámou a uhorkami. V miske rozmiešame žĺtky a postupne, veľmi pomaly do nich pridávame olej, až vznikne hustá majonéza, do ktorej vmiešame pomletú zeleninu a ostatné prísady. Premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme.
2.
Necháme niekoľko hodín odstáť. Podávame s bielym pečivom alebo krajčekmi chleba.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.