Domáce zavináče
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
sleď
5
ks
kyslá uhorka
500
ml
mlieko
500
ml
ocot
2
ks
mrkva
5
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
štipiek
tymian
1
KL
kôpor semienka
20
ks
celé čierne korenie
1
ks
čili paprička
1
PL
soľ
4
KL
práškový cukor
postup
Solené slede zalejeme vodou a 12 hodín máčame, medzitým vodu dvakrát vymeníme. Potom ryby vyberieme, odrežeme im hlavy, vypitveme, zbavíme ich kostí, zalejeme mliekom a na dve hodiny odložíme na chladné miesto. Pripravíme marinádu: Tri cibule olúpeme a nakrájame na kolieska. Do hrnca vložíme cibuľu, ocot, cukor, soľ, tymián, bobkový list, kôpor, korenie, čili papričku a všetko 10 minút zvoľna varíme pod pokrievkou. Necháme vychladnúť a scedíme. Plátky sleďov položíme na pracovnú dosku kožou nadol. Tri uhorky pozdĺžne rozkrojíme. Na každé filé položíme kúsok uhorky. Zvinieme, zopneme špáradlom. Ostatné cibule olúpeme, nakrájame na kolieska. Mrkvu očistíme, opláchneme,nakrájame na kolieska rovnako ako uhorky. Do sklenenej nádoby vkladáme vo vrstvách na kolieska nakrájané uhorky, mrkvu, cibuľu a zavináče. Vlažnú marinádu zlejeme cez sitko a zalejeme ňou slede. Necháme vychladnúť, potom zavináče prikryjeme a na 5 dní necháme odležať na chladnom mieste.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.