Banánová torta
12
porcií
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
rastlinný tuk
100
g
krupicový cukor
1
balíček
vajce
štipiek
soľ
100
g
čokoláda
3
ks
vajce
70
g
sušienky
100
g
mleté mandle
1/2
KL
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
140
g
želatína
2
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
1
balíček
vajce
500
g
banán
4
PL
citrónová šťava
6
PL
banánový likér
200
ml
šľahačka
1
balíček
čokoládová poleva
postup
Rastlinný tuk miešame s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou, kým nevznikne ľahký, nadýchaný krém. Spojíme ho s rozpustenou čokoládou a pridávame vajcia. Sušienky pomelieme, nastrúhame alebo podrvíme. Zmiešame ich s mandľami, kypriacim práškom a pridáme do cesta. Tortovú formu o priemere 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Vlejeme cesto a vložíme do priedhriatej rúry na 25-30 minút. Pečieme pri teplote 175°C. Želatínu namočíme do studenej vody. Bielky oddelíme od žĺtkov, žĺtky zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom do peny. Banány olúpeme ( jeden si necháme na ozdobu ), nakrájame, rozpučíme vidličkou, zmiešame s citrónovou šťavou, banánovým likérom a pridáme do peny zo žĺtkov. Keď je želatína napučaná rozpustíme ju na miernom ohni a pridáme do hmoty. Keď banánový krém začne tuhnúť, zmiešame ho so smotanou a vyšľahanými bielkami. Korpus torty rozkrojíme na dva pláty. Spodný natrieme banánovým krémom a prikryjeme druhým plátom. Tortu polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme banánom ( pokvapkaným citrónovou šťavou aby nezhnedol ) a šľahačkou. Veľmi šikovné gazdinky môžu vyskúšať ozdobiť tortu aj čokoládovými lupeňmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.