Bravčové mäso s lečom
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové karé
150
g
cherry paradajky
2
ks
paprika
4
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
štipka
mletá rasca
trochu
mäsový vývar
1
štipka
mletá červená paprika
postup
1.
Bravčové mäso umyjeme a osušíme. Dochutíme ho soľou, korením a vegetou.
2.
V panvici na rozpálenom oleji opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom pridáme na väčšie kúsky nakrájanú papriku, zmes dochutíme soľou a dusíme približne 10 minút. Potom pridáme cherry paradajky a dusíme ju ďalších 10 minút. Nakoniec lečo dochutíme podľa chuti soľou, korením a mletou červenou paprikou.
3.
Medzitým si opečieme v panvici z oboch strán bravčové mäso.
4.
Na dno zapekacej misy položíme polovicu zeleninovej zmesi, na ňu rozložíme opečené mäso a zalejeme ho zvyšnou zeleninovou zmesou.
5.
Mäso podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dáme piecť na cca 40 minút do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.