Šťava z čiernych ríbezlí
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
kg
čierne ríbezle
1,5
kg
kryštálový cukor
postup
1.
Do 5L fľaše navrstvíme ríbezle a cukor.
2.
Vrch uzavrieme papierom a zagumičkujeme.
3.
Papier poprepichujeme a necháme stáť na svetle 6 týždňov.
4.
Šťavu precedíme cez sitko.
5.
Penu, ktorá sa vytvorila odoberieme.
6.
Šťavu nalejeme do fliaš, uzavrieme a uložíme na tmavé a chladné miesto.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.