Cannelloni so špenátom a ricottou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
cestoviny cannelloni
140
g
šunka
140
g
listový špenát
120
g
ricotta
1
ks
vajce
50
g
strúhaný ovčí syr
podľa chuti
mletý muškátový oriešok, soľ, korenie
Omáčka:
600
ml
mlieko
25
g
maslo
85
g
strúhaný ementál
2
PL
múka
podľa chuti
soľ, korenie,
postup
1.
Vo vode uvaríme cannelloni, až sú skoro mäkké. Zlejeme a zakryjeme utierkou.
2.
Do mixéra dáme šunku, špenát ricottu a zmixujeme. Pridáme vajce, ovčí syr a všetko rozmixujeme. Všetko dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a zmesou naplníme plniace vrecko.
3.
Zapekaciu misu vymastíme, postavíme trubičky a naplníme ich zmesou. Potom ich položíme. Na omáčku privedieme mlieko do varu. Zohrejeme maslo, prisypeme múku a pripravíme zápražku. Vmiešame mlieko a varíme, kým omáčka nezhustne. Odstavíme, zamiešame syr, osolíme a okoreníme.
4.
Omáčkou zalejeme cannelloni, prikryjeme alobalom a zapekáme asi 25 minút na 180°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.