Prekladaný medovník
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
dkg
práškový cukor
2
PL
med
1
ks
vajce
8
dkg
roztopené maslo
1
KL
jedlá sóda
5
PL
mlieko
60
dkg
hladká múka
Krém:
15
dkg
kryštálový cukor
1,5
dl
voda
1,5
dl
mlieko
2
PL
hladká múka
10
dkg
maslo
20
dkg
práškový cukor
4
PL
marhuľový lekvár
postup
1.
Vymiešame cukor, vajce, maslo a med. Postupne primiešame múku, sódu a cesto rozdelíme na 4 časti. Necháme ho 15 minút oddychovať a upečieme 4 pláty na zadnej strane plechu.
2.
Na krém upražíme cukor do svetlo hneda a zalejeme ho vodou a keď sa cukor rozpustí, zavaríme ju mlieko, v ktorom sme dohladka rozmiešali múku. Stále miešame, až kým sa krém zahustí. Vymiešame maslo s cukrom a zamiešame doň vychladený karamelový krém.
3.
Na pláty natierame striedavo lekvár a krém. Pláty pospájame a vrch polejeme čokoládovou plevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.