Krehký makový závin
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
20
g
droždie
1
dl
mlieko
30
g
cukor
1
ks
vaječný žĺtok
120
g
maslo
trochu
soľ
1
ks
vajce na potretie
Plnka
1
dl
voda
180
g
cukor
200
g
mak
trochu
citrónová kôra
postup
1.
Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, dáme cukor, žĺtok, maslo a soľ. Vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť, vykysnuté rozdelíme na polovice a vyvaľkáme do obdĺžnikov.
2.
Potrieme plnkou, zľahka stočíme, položíme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme nakysnúť, znova ich potrieme a upečieme.
3.
Plnka: Vodu s cukrom dáme variť. Do vriacej pridáme zomletý mak a postrúhanú citrónovú kôru a za miešania odparíme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.