Ríbezľový koláč

emko ~ 23. jún 2022 - 12:27

Čerstvé ríbezle sú skvelé ovocie a v tomto koláči krásne vyniknú. Ríbezle sú samotné pomerne kyslasté, ale na tomto jednoduchom piškótovom korpuse a zakryté sladkým snehom, chutia fantasticky osviežujúco. A ak vám ríbezle ostanú, skúste domácu ríbezľovú zmrzlinu, alebo môžete pripraviť ríbezľovú penu.

Suroviny
Cesto:
 
 
90
g
8
ks
Na koláč:
 
 
1000
g

Čerstvých ríbezlí som mala menej a tak som doplnila čerstvé čučoriedky. Ovocie umyjeme a odkvapkané poprášime 100g práškového cukru.

Maslo, žĺtky, krupicový cukor a 2 vanilkové cukry vyšľaháme do peny. Primiešame smotanu na šľahanie. Postupne prisýpame múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút na 180 stupňov.

Po upečení koprus vytiahneme z rúry.

Na ešte teplý korpus rozložíme ovocie aj so šťavou, ktorú medzitým po zmiešaní s cukrom pustilo.

Z bielkov, vanilkového cukru a práškového cukru ušľaháme tuhší sneh. Rozprestrieme ho navrch ovocia a plech vrátime ešte na 10 minút zapiecť do rúry.

Ríbezľový koláč nakrájame.

A podávame.

Komentáre

jerica ~ 26. júl 2016 - 14:18

Pozdravujem,poznámka len k tomu cestu. Musí byť hustejšie, má to svoj dôvod, ked je koláč (korpus) pripravený (predpečený)dávame ríbezle obalené v cukre, pri poslednej fáze pečenia pustia šťavu , tá šťava vsiakne do cesta, keby bolo ako na bublaninu, určite by sa koláč rozpadal na kúsky. Robila som teraz v sobotu, koláč je fakt vynikajúci, a jedine čo môžem doporučiť, trpezlivosť so stierkou.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj