Karlovarské knedle

emko ~ 11. apríl 2024 - 14:02

Karlovarské knedlíky sa podávajú hlavne ako príloha k omáčkam v českej kuchyni. Sú nadýchanejšie, než klasické knedle a petržlenová vňať im dodá krásny farebný šmrnc. Ich príprava nie je až tak náročná. A nebojte sa urobiť knedlí viac. Ľahko sa dajú zamraziť. 

Suroviny
10
ks
4
ks
1
hrnček
1-2
hrnček
100
g
 
 

Do veľkej misy dáme zmäknuté maslo, vymiešame ho so žĺtkami a štipkou soli. Pridáme nasekanú vňaťku a pažítku. Rožky nakrájame a pridáme do misy k maslu. Pofŕkame vlažným mliekom toľko, aby sa rožky riadne navlhčili a premiešame. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a múku podľa potreby.

Pripravenú hmotu preložíme na fóliu, vytvarujeme valec a zavinieme. Použiť môžete aj utierku a konce zagumičkovať. Takto pripravíme aj druhú knedlu. Vložíme do horúcej vody a varíme asi 45-50 minút na slabom plameni. Hotové knedle vyberieme z vody a necháme vo fólii vychladnúť. Potom nakrájame a podávame.

Komentáre

silvuska ~ 1. marec 2015 - 8:30

Tieto by som vyskusala, len ta voda sa za tych 45 minut nevyvari ?

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj