Domáci sendvič

emko ~ 28. december 2022 - 12:11

Ak sa rozhodnete niekedy doma robiť chlebíčky, odporúčam vám upiecť tieto sendviče a uvidíte ten rozdiel v chuti. Ja ich pečiem dosť často. Ak ich náhodou nestihneme zjesť, pomeliem ich na strúhanku, alebo z nich upečiem žemľovku.

Suroviny
1
ks
300
ml
4
PL
2
KL
1
KL

Z uvedených surovín spracujeme cesto. Môžeme použiť pekárničku, alebo klasicky vypracujeme cesto rukami. Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok a potom ho rozdelíme na dve časti. Každú ešte raz poriadne premiesime a necháme 10 minút oddýchnuť. Potom valčekom vyvaľkáme ako rožky, teda asi tretinovú spodnú časť necháme tučnejšiu, nevyvaľkanú. Pri vaľkaní popraskajú prebytočné bubliny v ceste a sendvič nebude deravý. Od tučnej strany po tenkú potom zvinieme ako knedlík, či rožok.

Vyšúľame do tenkého valca a preložte na plech s podložkou, alebo s papierom na pečenie. Zakryjeme čistou utierkou a necháme asi hodinku nakysnúť. Dlhý tenký valec kysnutím stučnie a stiahne sa.

Sendviče potrieme osoleným vajíčkom, rozmiešaným s vodou a ihneď vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme prvých 10 minút na 195 stupňov a potom teplotu znížime na 175 a pečieme ešte asi 20 minút. Po upečení ich ihneď preložíme na mriežku, aby dýchali aj zospodu. Krájame až po vychladnutí.

Komentáre

Štefánia ~ 28. december 2023 - 15:56

Vyskúšany s polovičnej dávky.Dlho som hľadala dobrý recept na sendvič a konecne ho maam.

Fantastický...tak ako vsetky vaše recepty.Už som podľa Vas robila aj laskonky.Určite sa udomácnia aj tie.

Keď potrebujem dobrý recept tak idem na Vašu stránku...to je istota🙂

 

0

Amika ~ 1. január 2022 - 16:10

Super. Recept konečne vyskúšaný. Sendvič jemnučký ako páperie. Vďaka.

1

cinka ~ 14. marec 2019 - 10:55

Najlepší sendvič, aký som jedla, deti boli nadšené, dcére desiatu závidela celá trieda. Tá chuť je úžasná, namiesto sušeného droždia som dala 1/2 čerstvého. A vydrží byť mäkký niekoľko dní.

0

kimlo ~ 2. január 2019 - 10:15

Fantastický recept, vďaka zaň! Lepšie sendviče som nejedol.

0

Mirnavi ~ 29. december 2016 - 12:18

Ahojte mam otazku
z receptu -
"Z uvedených surovín spracujeme cesto"

"Sendviče potrieme osoleným vajíčkom, rozmiešaným s vodou"

Takze to vajicko a voda ide do cesta alebo nejde? Teda len na potretie?

0

emko ~ 29. december 2016 - 3:15

In reply to by Mirnavi

Ahoj, vajíčko ide do cesta a plus extra rozšľahané vajíčko na potretie, hneď to doplním správne do surovín, vďaka za upozornenie :)

0

Zuzi ~ 30. január 2016 - 5:01

vyskúšala som dnes len z polovičnej dávky....takže mám jeden kus....ale asi budem zajtra piecť znova :-) obidva konce som už zjedla, a ak takto budem pokračovať ďalej na tie zajtrajšie chlebíčky mi nič neostane....recept je parádny..moc som neverila, že sa mi tak pekne podarí, preto som ho aj dnes skúšobne upiekla

0

helca103 ~ 30. december 2015 - 11:04

Dnes som upiekla 4kusy na zajtrajší Silvester, druhá várka trošku ,,stmavla" ale nevadí. Vydarili sa, nám chutia a to je hlavné. Ked narežem a stihnem odfotiť tak pridám aj v reze. Piekla som ich už niekoľkokrát a vždy to bol úspech. Už dávno nekupujem v obchode a ráno ešte musím upiecť susede 1 várku. :-)
PS: Jeden sendvič si asi chcel zatancovať tak sa pokrútil :-)

0

Babetta ~ 21. apríl 2015 - 10:31

Poprvé vyzkoušela, jsou opravdu výborné, příště budou snad hezčí i na pohled...

0

svetlany40 ~ 17. október 2014 - 4:04

Dakujem , susene mlieko uz mi svieti na zozname ,,kupit,,
Kedysi som mavala susene doma pre pripad , zeby mi doslo klasicke mlieko... xi xi xi

0

svetlany40 ~ 17. október 2014 - 4:07

Dakujem za pochvalu , velmi potesila......
A takto sme si na sendvicoch pochutnavali .....

0

svetlany40 ~ 16. október 2014 - 7:44

Prave som ho dopiekla . Ja , ked skusam nove recepty , tak robim z polovicnej davky , aby som nepokazila vela surovin , no podla receptov na Bonvivani som nepokazila este nic . A nepouzila som susene mlieko , lebo som prave doma nemala , no buduci raz ho pouzijem , aby som vedela porovnat ten rozdiel .Sendvic je vynikajuci , este pripravim nejaku pomazanku a delikatesa vecer k hokejiku je na svete . Zacala NHL sezona , tak fandim a varim dokopy xi xi xi.....

0

Henny ~ 1. január 2014 - 7:23

môj sľúbený sendvič v reze :),a je vynikajúci,naozaj je neporovnateľný s tým v obchodoch,doporučujem všetkým gazdinkám.... :)

0

alex2201 ~ 31. december 2013 - 6:26

proste vynikajúúúúce a ten parížsky šalát na nich je geniálny, ďakujem za 2 skvelé receptíky :)

0

Jajka ~ 31. december 2013 - 4:48

Ďakujem za dobrý receptík. Teraz som nedávno dopiekla sendviče a sú výborné!!!!

0

senky ~ 30. december 2013 - 10:30

Upečeno :-) Trošičku se mi zdálo, že těsto málo kyne, ale bylo to jen zdání :-D

0

Henny ~ 30. december 2013 - 10:16

Dnes som vyskúšala tento receptík a tu je výsledok,zatiaľ nenakrojený,ale pridám potom aj v reze.

0

alenka08116 ~ 30. december 2013 - 7:26

Vyskúšala som tento recept a môžem odporučiť,sú fakt pekné aj dobré.Miesto sušeného droždia som použila klasické,ale vôbec to nevadí.Sú to moje prvé domáce sendviče,ale kupované od nich majú veľmi daleko.

0

baba ~ 29. december 2013 - 13:19

Aký význam má v tom ceste to sušené mlieko? Ešte som sa chcela opýtať, to vajíčko ide do cesta, alebo na potieranie pred pečením? Väčšinou sa chlieb a sendviče robia bez vajíčka.

0

Tana ~ 29. december 2013 - 2:24

In reply to by baba

Suroviny uvedene v recepte sú na cesto. Tento sendvic je s vajcom. Co sa týka suseného mlieka, sušené mlieko je zložené z uhlohydrátov (laktoza), tuku a proteinov. Co maju tieto zložky spoločné je, že neobsahujú glutén. Keď sa pridá sušené mlieko do cesta, zabraňuje do určitej miery plnému rozvinutiu gluténu z múky a má vplyv na štruktúru pečiva alebo chleba - v tomto prípade nemajú sendvice žuvačkoidnú konzistenciu ako niektoré rožky. Dúfam, že to vysvetlenie stačí :-)

0

Alča ~ 23. jún 2015 - 11:59

In reply to by Tana

Jsem tu dnes první den, a koukám, myslím si,že jsem dobrá kuchařka ,vím, že se používá sušené mléko, ale důvod mně byl právě teď vysvětlen. Děkuji paní Táňo.

0

Babetta ~ 28. december 2013 - 9:40

Sendviče bych chtěla vyzkoušet, ale nemám sušené mléko, nepoužívám ho, myslím, že mohu použít 300 ml mléka místo vody, snad to nebude tolik vadit, předem děkuji za případnou radu.

0

Babetta ~ 29. december 2013 - 3:22

In reply to by Tana

Tana, děkuji! Nedávno jsem vyhodila načatou krabici suš.mléka již po záruce, přidávala jsem ho na výrobu domácího jogurtu a jiné využití jsem neznala, možná si ho koupím opět a budu ho používat do podobných pečivových výrobků, jako jsou sendviče, rohlíky a pod. což bude tedy lepší, než jen mléko.

0

an287 ~ 26. október 2013 - 14:31

Ked som dodržala celý recept a hlavne doby kysnutia, podaril sa tak krásny a chutný ako v recepte,je ako vatička, super recept a doporučujem ho.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj