Viac ako  4 000  receptov

Palmičky nie z lístkového cesta

Palmičky nie z lístkového cesta
nahoru
Palmičky nie z lístkového cesta Palmičky nie z lístkového cesta Palmičky nie z lístkového cesta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Drobné pečivo
Čas prípravy Čas prípravy: prípr. 15, pečenie 20 minút
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 plech

Suroviny:

200 g hladkej múky, 80 g masla (alebo Helie), 2 malé žervé (spolu asi 125 g), 4-5 pl trstinového cukru, mlieko, soľ

Postup

Múku s kockami masla a štipkou soli premiešame, aby vzniklo drobivé cesto. Potom doňho zapracujeme žervé a vytvarujeme guľu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 1/2 - 1 h do chladu.
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme mliekom pomocou štetca a posypeme trstinovým cukrom po celej ploche. Cesto stáčame k sebe z oboch dlhých strán tak, aby sa v prostriedku stretli dve rovnako hrubé časti. Pokrájame na 1 cm široké kusy, poukladáme reznou plochou na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme mliekom. Vložíme do rúry predhriatej na 210 stupňov, po 5 minútach teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme 20 až 25 minút. Palmičky majú byť navrchu zlatisté. (Karamel, ktorý z nich vytečie na papier, deti milujú...)
Toto pečivo robievam aj naslano: plním ho roquefortom alebo lososovou či šunkovou penou.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Palmičky nie z lístkového cesta"

vložené: 27. 12. 2010 11:53:40  nahlásiť  reagovať
 

Amalií krásnésmajlik+1smajlik

autor: magdalenka
vložené: 26. 12. 2010 17:40:02  nahlásiť  reagovať
 

Yanah, ja toto cesto robím s obyčajným tvarohom...a vaľkám na cukrom posypanej doske...

autor: Yanah
vložené: 23. 12. 2010 20:29:57  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ďakujem za radu.........

autor: amalia
vložené: 23. 12. 2010 14:59:00  nahlásiť  reagovať
 

Yanah, skús hustú smotanu, creme fraiche alebo rozšľahaj trochu tvarohu so smotanou.

autor: eva hubova
vložené: 23. 12. 2010 14:41:23  nahlásiť  reagovať
 

To může být dobrotkasmajliksmajlik+2

autor: Yanah
vložené: 23. 12. 2010 13:30:23  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik krásne..............trstinový cukor mám, ale nemám žervé - čím by som ho mohla nahradiť?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz