končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Cibulák (cibuľkový chlebík)[ recept č. 37699 zo dňa 26.2.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY * 300g hladkej múky T650 * 200g hladkej špaldovej celozrnnej múky * 15g roztopeného masla * 15g čerstvých kvasníc (alebo 2 ČL sušených), * 350 ml vlažnej vody * 2 ČL soli *1/2 ČL cukru * 60g masla na opečenie cibuľky * 2 stredné cibuľky POSTUP PRÍPRAVY 1. Cibuľky si nakrájajte na väčšie kúsky a pražte na 60g masla asi 10 minút, kým nie je zlatohnedá, potom odstavte a nechajte vychladnúť 2. Obe múky a soľ zmiešajte vo väčšej miske 3. Uprostred misky spravte jamku do ktorej pomaly nalejte vlažnú vodu, rozrobte kvasnice a nasypte cukor 4. Chvíľku nechajte a potom jemne zamiešajte obsah jamky, nech sa kvasnice rozpustia 5. Pridajte vychladnutú opečenú cibuľku a cesto mieste ručne, alebo robotom na najpomalšom stupni 10 minút (cesto bude vlhké a jemne lepkavé) 6. Okraje misky vymažeme maslom a necháme kysnúť na teplom mieste 45 min. až hodinu 7. Keď cesto zdvojnásobí objem, prekladáme ho, naťahujeme a spracovávame rukami opäť na pôvodnú veľkosť 8. Pekáč si vymažeme maslom, preložíme do neho zrazené cesto a necháme opäť kysnúť cca 45 minút (kým znova nenarastie na dvojnásobok) 9. Na dno rúry predhriatej na 220st. C dáme plechový hrnček plný vriacej vody a chlebík takto pečieme bez otvárania 25 minút 10. Potom hrnček vyberieme, chlebík posunieme na spodok rúry, prikryjeme alobalom a dopekáme 30 - 35 minút |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.2.2011, 8:38) | |
môže byť výborný | |
ODPOVEDAŤ |
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (1.3.2011, 0:29) | ||
Aj je Ivetka, tá na masle opečená cibuľka mu dáva krásnu vôňu a výbornú chuť | ||
ODPOVEDAŤ |