. .. .. .. .. .. .
. .

Bolonský nákyp z mletého mäsa - RECEPT 37401

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 22107 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Bolonský nákyp z mletého mäsa


[ recept č. 37401 zo dňa  ]


Bolonský nákyp z mletého mäsa


POTREBNÉ PRÍSADY

Mäsová zmes: 60 g nakrájanej cibule, 60 g slaninky, 60 g mrkvy, 4 PL oleja, 500 g mletého hovädzieho mäska, 1/8 l červeného vína, 100 - 200 g paradajkového pretlaku, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, cesnak, tymian, ajoránka, soľ a mleté čierne korenie. Bešamelová omáčka: maslo, múka cca 50 g, 1/2 l mlieka, soľ. Cestoviny asi tak 400 g, paradajky, tvrdý syr 250 g a viac.

POSTUP PRÍPRAVY

.. veľmi rýchly a výborný nákyp...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zeleninku s mäskom podusíme, ja som ani olej nedávala, podlejem červeným vínom a necháme vydusiť. Pridáme pretlak a koreniny, zmes osolíme a okoreníme. Medzitým si uvaríme cestoviny a bešamelovú omáčku. Do pekáča postupne navrstvíme mäsovú zmes, cestoviny, bešamel a paradajky. Ja som zabudla primiešať petržel ..zistila som že mi ostal na stole ked sa už nákym piekol :-)
Na vrch na paradajky dáme ešte plátky syra, ale ten môžete dať aj pred dopečením, ale my to máme radi chrumkavé tak dávam hneď. Pečieme na 180°C asi tak 40 minút, treba si odsledovať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tomíkovi k narodeninám | Bolonský nákyp z mletého mäsa | Nekysnutý makový závin zo zemiakového cesta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (2.5.2011, 9:06)
(Y) (Y) (Y) Gabi, skvela obmena lasani (clamp) (clamp) moj drahy ich miluje, ale ja ich strasne nerada robim ,-) ,-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (21.2.2011, 21:01)
ved to znie ako lasagne, len miesto lasagni si použila iný druh cestovin :) a najhoršie na tom je, že si to čítam v noci 8o|
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (25.2.2011, 0:09)
..veru ano, pôvodny recept bol na lasane, ale ja som nestíhala tak som si to poupravovala a použila som cestovinky ... ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.2.2011, 21:03)
Nelka, chutovo to aj mne pripominalo lasagne, fakt dobrota. akurat, ze lacnejsie, ako kupovat oridzo platy na lasagne :-p
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.2.2011, 12:31)
tak uz je v rure. ako je to u mna zvykom, resp. diagnozou, s malymi upravami, ale nic co by stalo za zmienku, krotila som sa ,-) a je mi jasne, ze to bude bomba, takze dakujem uz teraz za super recept (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.2.2011, 14:02)
(Y) (Y) no vau som rada, že si zaradila do jedálnička..... tšímsa dúfam, že chutiloooo (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.2.2011, 14:16)
och, ze ci chutilo.....sme sa napraskali na prasknutie ,-) az hanba. ale co,ked to bolo take fajnove. ,-) (L) dakujeme este raz, u nas to bude urcite casto
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.2.2011, 18:18)
.. no presne ako u nás ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (18.2.2011, 22:01)
Gabika krásny mňamajz (Y) (Y) (Y) pre moje (X) (X) ako stvorený (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (18.2.2011, 22:52)
,-) ,-) my hovor .. robila som takto prvý krát a deti si dupľu pýtali 8o| 8o| 8o| aj nám veľmi chutilo a inak aj moja Tere takéto by jedla denne :-p ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (18.2.2011, 20:31)
:-o :-onoooooooooooooooo Gabiiiiiii (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)tak toto je uz riadna inspirácia.bolognese milujem ale tento spôsob ako nákyp ma v zivote nenapadol.dakujem, to urcite skúsim :-) :-) (pl) (pl) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (18.2.2011, 22:56)
(L) (L) (L) Slávka, vidíš aj u nás idú špagetky tohto typu omáčky na dračku aspoň raz rýždenne ale ked som natrafila na toto, ..no musela som vyskúšať ... ,-) ,-) ,-) som rada, že aj Ty máš také chute a inšpirovala som Ťa (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (17.2.2011, 23:32)
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (18.2.2011, 22:54)
(radost) (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (17.2.2011, 21:55)
Mňam tak toto zaraďujem do zoznamu na vyskúšanie (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (17.2.2011, 22:03)
:-$ :-$ budem rada .. [A]
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.2.2011, 21:14)
:-o a toto je co za provokacia takto na noc??? panecku a este ake dobre makro mas na fotaku...sa citim ako keby bol ten nakyp rovno predo mnou na stole (Y) vyzera vynikajuco
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (17.2.2011, 21:19)
,-) ,-) ,-) no sama čumím aká sa mi podarila foto ..je fakt real 8o| 8o| 8o| ... Janiku bol fantastickýýý moje deti sa napráskali (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.2.2011, 21:44)
,-) mam chut olizat monitor :-p joj, teraz ma to bude zrat az kym neurobim. snad v nedelu sa ku tomu dostanem (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (17.2.2011, 21:49)
:-D :-D :-D no neviem ako chutí monitor ale tohoto sa dá "ožrať" ... budem rada ak bude chutiť tak ako u nás :-p :-p (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu