končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Miroslava G. (Miroslava11) ID 61027 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) BÁBOVKA - orechovo-kávová[ recept č. 37394 zo dňa 17.2.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg polohr. múky, 10 dkg hl. múky, 20 dkg práš. cukru, 6 vajec (zo 4 sneh), 2 dcl oleja, 2 dcl vody, 1/2 práš.do peč., vanilkový cukor, tri lyžice mletých orechov+za riadnu hrsť len nasekaných, 2 lyžice mletej kávy, rozienka v rume POSTUP PRÍPRAVY Toto je úplne klasická bábovka, len rokmi vypilovaný postup :) aj to len pre tých menej skúsených :) 2 celé vajcia + 4 žltka vyšlaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridávame striedavo vodu, olej a zmiešané múky s praš. do peč. - robím to tak na 5x a odporúčam dodržať, pridáme mleté a posekané orechy, prípadne rozienka a nakoniec!! sneh. Na dno pripravenej formy (ja mám rada klasiku, takže vymastím keramickú) nasypem posekané orechy, bábovka sa lepšie vyklopí a upečené orechy na povrchu sú strašne dobré a už len vyliať 2/3 cesta a do zvyšku zamiešať mletú kávu. Kávové cesto vylejeme tak, aby biele cesto bolo celé prekryté. Vložiť do trúby vyhriatej na 250 stupňov, hneď znížiť teplotu na 180 - 190 stupňov a piecť cca 50 min. Odporúčam dodržať celý postup!!bábovka vôbec nie je "vatová", je hutná a pritom ľahučká a chuť orechov, kávy a rozienok - niečo úúúúžasné!! Je to rýchlovka, aj keď sa vám ohlási návšteva na poslednú chvílu. |
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (23.2.2011, 16:23) | |
určite napečiem! | |
ODPOVEDAŤ |
Lívia Č. (cicka76) ID 56030, mimibazar.sk/cicka76 (17.2.2011, 22:57) | |
... teraz nemám nič upečené, ale tak by som si teraz daláááááá Máš ju parádnu, ale na víkend aj ja niečo upečiem | |
ODPOVEDAŤ |