. .. .. .. .. .. .
. .

Keď vločky nesnežia ....... - RECEPT 35220

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 80145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Keď vločky nesnežia .......


[ recept č. 35220 zo dňa  ]


Keď vločky nesnežia .......


POTREBNÉ PRÍSADY

Tieto ovsené hrudky nie sú síce cukrovinka, ale..........nevedela som, kde ich zaradiť................... SUROVINY / asi na 40 kúskov / : ako odmerku použijeme hrnček s objemom 3 dl ******* 150 g zmäknutej Hery***0,5 hrnčeka hnedého alebo obyč.kryštál. cukru***1 vanilkový cukor***2 - 3 vajcia***1 ČL sódy bikarbóny***1 ČL škorice / nemusí byť / ***štipka soli***1,5 hrnčeka hrubej múky, z ktorej časť nahradíme kokosom napr. polovicu i viac, ale nemusíme ***3 hrnčeky ovsených vločiek, najlepšie sú tie, čo stáli 16 sk zabudla som názov a u nás ich už nevidieť - boli v takom dlhšom úzkom priesvitnom sáčku a rôzne ochutené napr. čokoládové a ovocné - tak som ich rôzne kombinovala, tu som použila lidlácke kilové balenie, nepáči sa mi však-sú suché****1 hrnček hrozienok alebo sušeného ovocia.....2 -3 PL jablkovej vlákniny / priesvitný sáčok s hnedým práškom v BIO potravinách alebo bielo-zelená krabica s názvom jablkový pektínový prášok - je to dobré pre tých, čo majú problém s dráždivým črevom a celkove na urýchlenie trávenia/ **** sekaná čokoláda-horká alebo študentská pečať *********Rozšľaháme Heru s cukrom a postupne pridávame ostatné prísady, dobre to spolu premiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 min odstáť. Medzi tým si zohrejeme rúru na 180 - 200 °C *** plech vystelieme papierom a ukladáme kôpky pomocou lyžičiek - vytvoria sa kostrbaté kôpky alebo pomocou mokrých rúk vytvoríme hladšie kôpky, cesto je mierne rozsýpacie a to je správne. Cesto pečením naberie objem. *****Pečieme cca 15 minút. *****Po upečení ich môžeme ozdobiť bielou, či tmavou čoko alebo polovicu koláčika namočiť do čoko********** Zdroj: Nový čas pre ženy z roku 2004 a odvtedy ich pečiem stále v inej variante ****** môžte pridať citrónovú, pomarančovú kôru- aj kandizovanú, kandiz. ovocie ******podľa toho, ktorá prísada v nich bude prevládať, takú chuť docielite*********Dobrú chuť! Zabudla som : ja ich pečiem z dvoch dávok a do tej druhej dávam kypriaci prášok, čiže je v nich aj sóda aj kypriaci. Vlákninu nemusíte pridávať alebo jej môžete dať aj viac ako som uviedla, potom bude mať cesto kyselkavú príchuť.

POSTUP PRÍPRAVY

***
<< Krstiny Ondrej | Keď vločky nesnežia ....... | I love you >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2010, 15:22)
kolegyne si už brali receptík, lebo sa im veľmi pozdávajú
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.12.2010, 10:24)
uložené, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.12.2010, 12:09)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.12.2010, 20:21)
Želka môžu byť výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.12.2010, 20:23)
,-) ty si už stihla napísať....no môj starší syn by ich jedol stálem lebo chutia stále inak ....a vďaka (L) (L) (andel)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu