. .. .. .. .. .. .
. .

Naše medovníky hneď a stále mäkké. - RECEPT 34407

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 132795 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)


Naše medovníky hneď a stále mäkké.


[ recept č. 34407 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1000 g hladkej múky, 500 g medu, 300 g kryšt. cukru, 250 ml vody, 2 vajcia, 1 KL perníkového korenia, 20 g sódy bik., polovička Palmarinu (musí byť tento tuk, iný nie ).

POSTUP PRÍPRAVY

Med, vodu, cukor a Palmarin prevariť. Ešte horúce spracovať s múkou. Do mierne vychladnutého pridať vajcia, perníkové korenie a sódu zmiešanú s troškou múky, ktorú sme si z toho kila odložili. Vypracovať a nechať 5 hod. odpočívať v chlade. Rozvaľkať na 5 mm a vykrajovať. Potriť rozšľahaným vajcom. Piecť na vymastenom plechu alebo na papieri v horúcej rúre. Po upečení ešte raz potrieť vajcom.
Zdobiť ľubovolne.
Recept je z brožúrky Recepty medových výrobkov, ktorú vydal Slovenský zväz včelárov v r. 1988. Odvtedy iné medovníčky nerobíme.
<< parížske rožky podla Lucia H. (Luc2) ID 5741 | Naše medovníky hneď a stále mäkké. | Hello Kitty č. 5 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina K. (martinka571) ID 67618 (18.12.2010, 19:54)
Ja sa ich chystam zajtra 19.12. piect , tak dufam, ze sa mi podaria a budu hned a az do vianoc makkucke.. :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (Zuzulicka) ID 12218 (16.12.2010, 22:41)
treba ich nejak specialne skladovat?
ODPOVEDAŤ
Ema J. (emajar) ID 130724 (16.12.2010, 22:22)
No tak ja som piekla pred 2 týždňami a boli super. dala som ich do plastovej dózy a teraz som ich išla skontrolovať a sú tvrdé ako kameň :´( :-(
ODPOVEDAŤ
Xenia E. (Xarra) ID 28373, mimibazar.sk/xarra (8.12.2010, 21:08)
Vynikajúci recept!!! Medovníčky sú mäkkučké a nadýchané! Piekla som v rúre za použitia čisto iba ventilátora (teplovzdušná rúra), pri teplote 160°C po dobu 6 minút. A potieranie vajíčkom som úplne vynechala.
Ďakujem Erike za skvelý recept!
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (25.11.2010, 22:30)
My pečieme začiatkom decembra. Uložíme do plechovej dózy, nedávame žiadne jablko ani chlieb a sú mäkké. (snehulak)
ODPOVEDAŤ
Ema J. (emajar) ID 130724 (25.11.2010, 21:53)
A ako dlho vydržia? môžem piecť už teraz? :-$ ^o)
ODPOVEDAŤ
Katarina J. (katka1979J) ID 43972 (25.11.2010, 15:11)
toho roku ich urcite vyskusam :D
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu