končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Slivkovo - marcipánový "tarte tatin"[ recept č. 33978 zo dňa 7.11.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY PLNKA: * 800 g tvrdších sliviek, nie prezretých * 25 g masla * 25 g hnedého krupicového cukru * 100 g marcipánu CESTO: • 2 vajíčka • 100 g cukru - krupice • 75 g rozpusteného masla • 150 g hrubej múky • 1/2 PDP POSTUP PRÍPRAVY 1* Na panvici rozpustite maslo na plnku, pridajte cukor a niekoľko minút karamelizujte do bledohneda 2* Chvíľku nechajte chladnúť a nalejte do formy v ktorej budete piecť koláčik 3* Na karamel vo forme vejárovito rozložte vykôstkované štvrťky sliviek v jednej vrstve 4* Z marcipánu vytvarujte tenšiu kruhovú placku s okrajom o cca 1 cm menším ako forma a položte ju na slivky 5* Na marcipánovú placku podokladajte zbytok sliviek 6* Vajíčka a cukor na cesto vyšľaháme do svetlej peny - stačí ručne 7* Primiešame roztopené maslo 8* V ďalšej miske zmiešame suché prísady na cesto (múku a PDP) 9* Suché a tekuté prísady zmiešame jemne rukou 10* Cesto je tekuté, nie štandardné na "tatin", ale slivky pustia veľa šťavy a toto ľahké a mäkké cestíčko absorbuje všetku úžasnú ovocno – karamelovú šťavu 11* Cesto nalejeme na slivky a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 hodinu (prepečenosť zisťujeme špajlou) 12* Nechajte 10 minút chladnúť vo forme a potom preklopte hore dnom na tanier s okrajom širším ako je forma 13* Dobrú chuť :-) |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.11.2010, 8:16) |
Čáááu, tak tu je , ja že nestíhaš Dúfam, že dnes konečne dorazím jablká, tak cez víkend slivkujem . |
ODPOVEDAŤ |
Simona M. (SittaLilas) ID 159596 (7.11.2010, 18:54) | |
jéé krásny koláčik...vyzerá tak šťavnato | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.11.2010, 18:07) | |
super | |
ODPOVEDAŤ |