. .. .. .. .. .. .
. .

Raňajková kaša s pečenými (karamelizovanými) jablkami - RECEPT 32808

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Raňajková kaša s pečenými (karamelizovanými) jablkami


[ recept č. 32808 zo dňa  ]


Raňajková kaša s pečenými (karamelizovanými) jablkami


POTREBNÉ PRÍSADY

Ovsene vlocky, mlieko, voda, cerstve maslo, med alebo cukor, hrozienka (nemusia byt), jablka, hnedy alebo obycajny cukor, citronova stava

POSTUP PRÍPRAVY

Baby, tak toto su absolutne dokonale vikendove ranajky. Nebudu sice hotove za 10min,ale rozhodne to stoji za vyskusanie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Jablcka (najlepsie nejake kyselkave) osupeme, zbavime jadrovnika a nakrajame na mesiaciky hrube cca 3-5 mm. Zmiesame ich s cukrom (na 3 stredne velke jablka som dala asi 5CL,ale zalezi od ich kyslosti), citronovou stavou a roztopenym maslom (cca 2PL). Dame na papierom vystlany plech a v rure vyhriatej na 190stupnov pecieme asi 15-20 min., kym nie su jablcka upecene. Treba sledovat. Odporucam pouzit hnedy cukor, doda inu chut aj farbu, bohuzial,ja som nemala. Ale aj s obycajnym je to v pohode. Ruru nevypiname,ale prepneme na gril alebo horny ohrev
Uvarime si ovsennu kasu. Klasicky. Ja to robim vzdy od oka, na 4 male zapekacie misticky som dala 1 salku vlociek. Nabuduce ale urobim urcite viac, toto by bolo tak pre 2 dospele osoby na normalne ranajky. Kasu varim tak, ze do hrnca s hrubym alebo dvojitym dnom dam vlocky, stipku soli, zalejem vodou (nie az nad vlocky, tak asi do polovice) a varim, casto miesam. Ked sa voda vsiakne, dolievam mlieko. Za casteho miesania postupne dolievam mlieko,kym nie su vlocky makke a kasa kasovita. Uvarenu jemne osladim medom a vmiesam trochu masla. Takze dalej: hotovu kasu rozdelime do misticiek alebo prelozime do vacsej zapekacej misy (napr. z jenskeho skla).
Upecene jablka rozdelime na pripravenu kasu. Vrch posypeme cukrom - ako som pisala, najlepsie hnedym,ale kludne aj obycajnym. Vlozime do vyhriatej rury, pod gril alebo zapnutej na horny ohrev a dame zapiect,aby sa cukor skaramelizoval alebo aspon roztopil (jasne,ze mne skaramelizovat nestihol,ale nevadi, aj tak nie som fanda karamelu) ,-) POZOR, treba sledovat,aby nezhorel.
Hotovo. Kto ma rad,nech si prida do jablk aj skoricu, mne tu nechybala. Ale pokvapkala som to nakoniec trosickou medu. (jablcka boli fajnovo kysle,tak to znieslo aj med)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< JABLÍČKOVÁ ROLÁDKA VYNIKAJÍCÍ +++ | Raňajková kaša s pečenými (karamelizovanými) jablkami | Bananove muffiny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela B. (Danielka) ID 79976 (4.9.2011, 6:40)
Práve ju robím a tá vôňa je po celom byte (Y) (Y) (Y).
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.9.2011, 9:05)
Danielka, dakujem za vyskusanie, verim,ze chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (30.8.2011, 21:24)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (31.8.2011, 8:16)
(L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.10.2010, 9:07)
mňam Jani (zajic) (zajic) ovsennú kašu som robila včera na raňajky práve /tá u nás nesmie chýbať :-p a pečené jablká milujem a toto je úžasná kombinácia (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.10.2010, 11:53)
(L) tak to je nieco akurat pre vas. ked budes mat cas, vyskusaj, zarucujem,ze si pochutnate. a mas aj vyhodu,ze nemusis zapinat ruru, kludne to upec v MW, ale ved to ty vies ,-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (16.10.2010, 17:18)
Janicek,toto moze byt urcite dobrotaaa |:o) |:o) |:o)my sme sa ovsenej kase uz trosku objedli,ale snad uz by aj bolo nacase opat sa k nej vratit (jidlo) (jidlo)a peknaa (P) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.10.2010, 19:01)
,-) my sme sa neprejedli. aj ked kedysi som robievala kazdy tyzden. ale to nie je casto,podla mna :-p Tak skus, mozno takto zachuti. predsa len je to trosicku zmena a to niekedy spravi vele,ze? a dakujem krasne (L)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (16.10.2010, 12:38)
uzasny recept!!! ja milujem kasu z ovsenych vlociek, akurat ma ju nikdy nenapadlo takto "zapekat". Ja si ju len dam na tanier, posypem nahusto skoricovym cukrom a dam si na to velku kopku zavaranych sliviek alebo teraz mam zavarane ribezle so skoricou a klincekami. Pana jana to je dobrota! A tuto tvoju verziu urcite vyskusam, lebo jablcka su naj naj naj! (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.10.2010, 16:27)
Anetka, aj my zboznujeme ovsennu kasu. Bezne robim bud so susenym ovocim (marhule, slivky) a sekanymi mandlami alebo do hotovej zamiesam na kolieska nakrajany banan. osladena medom a s kuskom cerstveho masla na vrchu je uplne uzasna.
no a tato dnesna verzia...nemam slov, neskutocne nam chutilo. inspiraciu som nasla kdesi na nete uz davno,ale nejak som pozabudla. no a vazne, stoji za vyskusanie, az lutujem,ze mne to trvalo tak dlho ,-) budem rada,ked skusis aj ty a hlavne, ked ti bude chutit (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (16.10.2010, 12:00)
janka sa sa na ovsenu kasu chystam tak dlho a stale nic ,-), tie jablcka super... inac byvas priamo v kosiciach?
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.10.2010, 16:28)
juj,tak sa uz vychystaj, kasa je na ranajky ako stvorena. zahreje, nasyti na dlho, doda vlakninu, no same dobre veci :-p
odporucam kupit jemne vlocky (ja som kupovala v kauflande, vyzeraju ako trosku pomlete alebo sekane klasicke vlocky), z tych je kasa hotova do 5 min. :-p
a nie, v KE som nikdy nebyvala. len v PO a teraz v BJ, preco?
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (16.10.2010, 18:07)
neviem preco ale myslela som ze kosice......
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.10.2010, 20:43)
,-) nie,nie,ani nahodou. ale aj v skole ma par ludi radilo do KE,neviem preco :^) ,-)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (16.10.2010, 11:53)
(Y) (Y) (Y) Janičku ovsenú kašu my milujeme ale s pečenými jabkami (jablka) to musím vyskúšať ^o) ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.10.2010, 16:29)
aj my, Gabika, aj my. a tato verzia je perfektna takto na jesen, zimu. oplati sa skusit (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu