. .. .. .. .. .. .
. .

Škoricové hniezda - RECEPT 32804

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 76603 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Škoricové hniezda


[ recept č. 32804 zo dňa  ]


Škoricové hniezda


POTREBNÉ PRÍSADY

NA KVÁSOK : 1 lyžicu hladkej múky, 40 gr droždia, 1 lyžičku kryštálového cukru, 100 ml vlažného mlieka NA CESTO : 500 gr polohrubéj múky, 70 gr kryštálového cukru, 2 žĺtky, 200 ml vlažného mlieka, 100 gr rozpusteného masla, múku na pomúčenie dosky, 100 gr zmäknutého masla na natieranie, 2 balíčky škoricového cukru, 2 lyžice jemného kryštálového cukru na posypanie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka vymiešame kvások a necháme na teplom mieste vykysnúť. Preosiatu múku zmiešame s cukrom a so soľou. Pridáme žĺtky rozmiešané vo vlažnom mlieku, 50 gr rozpusteného masla a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Natrieme zmäknutým maslom, trikrát preložíme po šírke a potom ešte po dĺžke. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Nakysnuté cesto rozváľkame na hrúbku 7 až 8 mm. Potrieme zvyšným rozpusteným maslom a posypeme škoricovým a kryštálovým cukrom. Cesto pevnejšie stočíme a pokrájame na plátky hrubé asi 1,5 až 2 cm. Uložíme plochou stranou na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu kysnúť. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 C pečieme asi 15 minút. Hotové poprášime jemným kryštálovým cukrom.
<< Svadobná s tulipánmi | Škoricové hniezda | syrovo-šunková roláda >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MAJA B. (barny) ID 2295 (26.4.2012, 12:58)
(Y) (Y) (Y) (Y)dnes som robila tento receptik je najlepsi uz som robila vela sposobov ale tento ukladam (L) (L) (L) (L) (L) (L)fantasticky dakujem za receptik (pl) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Veronika M. (rawenah) ID 170175 (16.10.2010, 21:09)
Určite vyskúšam... (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.10.2010, 20:35)
môžu byť výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu