. .. .. .. .. .. .
. .

Torta JAŠIDIELKO plus pokus o fotopostup - RECEPT 29035

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 56687 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Torta JAŠIDIELKO plus pokus o fotopostup


[ recept č. 29035 zo dňa  ]


Torta JAŠIDIELKO plus pokus o fotopostup


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO- 8 pl. praskoveho cukru, 8 vajec, 8 pl. polohrubej muky, 3 pl. kakaa, 1 pl. rumu, 50 ml vody, 1 vrecusko prasku do peciva...........................JAHODOVA PLNKA- 3 konzervy jahod (ja som mala giana 425 ml jedna), 100 g krystaloveho cukru, 3 zlate klasy.......................KAVOVA PLNKA- 1 Hera, 100g masla, 150 g horkej cokolady, 6 pl praskoveho cukru, 2 pl. kavy, 2 pl. rumu...........................Na ozdobu- bonbony podla Adriana B. (Aďka27) , 350 ml slahacky 33 percentnej, 2 vanilkove cukry, cokoladove hoblinky

POSTUP PRÍPRAVY

Pri obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tento mixer je stary asi 100 rokov:o) ale posluzil statocne....kedze sa mi pokazil nas, musela som si pomoct tymto pozicanym od starej mamy a veru, slaha lepsie ako tie novodobe rachotiny, co sa pokazia po dvoch pouzitiach
Zltky si poriadne vymixujeme s praskovym cukrom uplne "dobiela".
Polohrubu muku zmiesame s preosiatym praskom do peciva a rovnomerne zmiesame
Do zltkov s cukrom pridame kakao, vodu, rum, vymiesame a pomaly prisypeme polohrubu muku s praskom do peciva, v dalsej miske si pripravime sneh z bielkov a spojime obe masy
Vymastime si formu a "prilepime" na jej dno papier na pecenie, vysypeme hrubou mukou
Pripravene cesto do nej nalejeme a supneme do vopred vyhriatej rury na 150 stupnov, kym sa nezacne upecene cesto odliepat od okrajov
Hotove cesto nechame vychladnut a nakrajame si jahody na mensie kusy
Kym nam chladne cesto, nalejeme stavu z jahod do kastrolika, je to zhruba 900 ml, asi 200 ml odoberieme (na vymiesanie zlatych klasov) do zvysnej pridame krystalovy cukor a na miernom ohni zacneme varit
Medzitym si vymiesame zlate klasy z trochou odobranej stavy
Ked nam stava zacne v kastroliku vriet, pridame tu zo zlatymi klasmi, jahody a uvarime hustu kasu
Vychladnuty korpus prerezeme na dve casti
Jednu cast vlozime spät do formy, nalejeme na nu hustu jahodovu plnku a dame do chladnicky stuhnut
Ked je jahodova plnka stuhnuta, prilozime druhu cast cesta a z masla, hery, praskoveho cukru, kavy, rumu a v mikrovlnke roztopenej cokolady si vyslahame hladky krem
Pripravenu plnku natrieme navrch druheho cesta a potrieme aj okraje torty
Hotovu tortu potrieme dotuha vyslahanou slahackou, ...tu som akosi zabudla fotit:o) a ozdobime podla vlastnych schopnosti a fantazie:o) Ja som sa inspirovala Adriankinymi bonbonmi na ktore som spotrebovala 5 kusov napolitaniek delissa, 5 pl lyzic orieskoveho kremu z Tesca, 100 g cokolady roztopenej v mikrovlnke, a hrst lieskovych orieskov. Napolitanky treba nadrobno rozmixovat alebo posekat pomocou robota, lieskove oriesky na väcsie kusky, nie uplne na drobno, a zmiesat to z orieskovym kremom a cokoladou. Vznikne mäkkulinka hmota, z ktorej tvarujeme bonbony a nechame ich poriadne vychladit na papieri na pecenie
Tu su uz vychladnute.....v chladnicke...ale musela som tam prilepit odkaz, lebo brat si na ne brusil zuby, co som mu hned zatrhla...:o)
No a vysledny efekt mal byt uuuuuuuuplne iny....ale pri tom nehoraznom teple a "zenskych bolestiach" som rada, ze ta torta aspon pevne stoji na tacke...:o) Prajem dobru chut vsetkym, ktorych som tymto vytvorom aspon trochu oslovila


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Domáce Limoncello - osviežujúce na letné večery | Torta JAŠIDIELKO plus pokus o fotopostup | MC Queen Cars >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Diana S. (Lilidia) ID 14652, mimibazar.sk/lilidia (5.7.2010, 10:09)
:-) :-) :-) :-) :-) :-) Vždy ma tu medzi umeleckými dielami poteší takáto pravá "skutočná" torta z lásky, aké doma občas vyrobím aj ja... (D)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (5.7.2010, 11:12)
(Y) podla mna budu mat taketo torty vzdy miesto medzi tymi modernymi, ved sme na nich vyrastali (L) dakujem pekne za komentik
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (5.7.2010, 10:06)
Kika (F) torticka vyzera veelmi pekne (clamp) (clamp) (clamp) a urcite aj chutiiiii (zajic) (zajic) (zajic) (^) (^) (^) ... (hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (5.7.2010, 11:10)
dakujem za komentarik, od takych odbornicok vzdy velmi potesi :o) je sladko kyselkava...taka na osviezenie (F) (^) ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.7.2010, 6:58)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (5.7.2010, 9:51)
tolki smajlici mi hned zlepsili naladu :-) :-p
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (5.7.2010, 6:12)
Kikuška - prvý fotopostup si zvládla na 1*** - SUPER (clamp) (clamp) (clamp) a ešte k tomu aká milená (^) (Y) (Y) (Y) (Y) ... no a musím povedať, že to je jedno akých máme pomocníkov do kuchyne /a ten babičkin je skvelý/ - hlavne, že nám uľahčia prácu - nie? (Y) (Y) (Y) (Y) mne keď sa pokazil šľahač - som ani takmer nepiekla ,-) ,-) ŠIKUĽKA (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (5.7.2010, 9:50)
jaj dakujem Martinka (L) tvoj komentar ma hreje dvojnasobne, (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu