. .. .. .. .. .. .
. .

Jabĺčka v negližé - RECEPT 287

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Jabĺčka v negližé


[ recept č. 287 zo dňa  ]


Jabĺčka v negližé


POTREBNÉ PRÍSADY

jabĺčka * piškótové cesto z 2 vajec * olivový olej na osmahnutie * škoricový cukor na posypanie * a ak chcete, aj troška džemu do stredu jabĺčka *

POSTUP PRÍPRAVY

Toto nie je obyčajný župan z palacinkového alebo pivového cesta, toto je naozaj hodvábne negližé z piškótového cesta. Najradšej robievam doma toto cestíčko, pretože je veľmi nadýchané, smaží sa chvíľočku, a jabĺčka ostanú tvrdé a zároveň horúce. Preto to negližé.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Budeme potrebovať tento vercajch. Hlavne vydlabávatko na jabĺčka, to je najdôležitejšie náradie tohto pokusu ako nezjesť jablko len tak obyčajným spôsobom. Ostrý nožík, škrabku a spomínané vydlabávatko.
2. Jablká zbavíme šupiek,
3. .... a skúsime vybrať jaderníky tak, aby ostalo jabĺčka ostali celé.
4. Takto by to nejako mohlo vyzerať.
5. Keby sa Vám predsa len nedarilo vybrať jadrovník na prvý krát, vôbec si z toho nič nerobte, ja som jedno jabĺko tak zohyzdila, že som bola nútená zjesť ho ešte pred jeho šťastným koncom v olivovom oleji. Z dôvodov, o ktorých nebudem písať, som sa netrafila po celej dĺžke jadrovníka a jabĺčko začalo vyzerať ako sito.
6. Ďalej ich nakrájame asi na centimetrové kolieska. Nôž by ste mali mať čo najužší, aby sa jabĺčko nelámalo. Jabĺčka som ešte pokvapkala citrónovou šťavou, ale to vôbec nemusíte robiť.
7. Urobíme piškótové cesto z dvoch vajec. Ak by niektorá mamička nevedela, ako tento jednoduchý úkon urobiť, napíšem podrobný pokec.
8. Jabĺčka nedočkavo čakajúce na svoje hodvábne negližé.
9. Tu treba rýchle prsty, hoci nie sme v žiadnej tv súťaži. Jabĺčka rýchlo osmažíme na olivovom oleji, ani nestihnete pozerať po deťoch. Pracujte rýchlo, piškótové cesto rýchlo zhorí. Zvonku sa usmaží, ale vnútrajšok ostane trocha surový, moc nadýchaný, samozrejme podľa toho, koľko cesta spotrebujete na obalenie jedného kolieska. Ja ich obaľujem požehnane, manžel penu okolo jabĺčka zbožňuje a pravdupovediac, kvôli týmto jabĺčkam mi splní všetko, čo mi vidí na očiach :-)) Ak by ste začali skúmať detailnejšie fotografiu, tak neujde Vášmu očku, že jabĺčka sú ako v perinke. Preto používajte obracačku, nie vidličku, lebo vidlička by perinku potrhala.
10. Negližé popudrujte škoricovým cukrom, do stredu som capla troška jahodového džemu, a hlavne, papkajte ich ešte za horúca - sú veci, ktoré sa proste musia!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Keksíkový nepečený koláč | Jabĺčka v negližé | Kurča na spôsob kačice >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (10.8.2006, 12:38)
macka, ďakujeme za nový recept, čo dnes variť. Každé ráno ťa ťu vyčkávam - určite nielen ja - aby si nám povedala, čo budú SLOVENSKÍ MUŽI dnes obedovať-prípadne večerať. Mám len jednu otázočku , ako sa robí to palacinkové cestičko??? veď vieš...že ja kuchár-začiatočník. Ale vďaka tebe ma to BAVÍ!!! Nevydáš pre nás "MIMIRECEPTÁR"? papa cmuk (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu