. .. .. .. .. .. .
. .

Môj prvý pokus o výrobu hrudky - RECEPT 28306

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 79911 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Môj prvý pokus o výrobu hrudky


[ recept č. 28306 zo dňa  ]


Môj prvý  pokus o výrobu hrudky


POTREBNÉ PRÍSADY

Prvý pokus o výrobu hrudky sa skoro skončil neúspešne.Zachránil ma Miško,ktorý mal so mnou aj napriek neskorej nočnej hodine trpezlivosť.

POSTUP PRÍPRAVY

10 litrov mlieka som dala do hrnca,zohriala na 45°C a pridala sýridlo.Mlieko som pomaly miešala 3 minúty.potom som ho odstavila a čakala cca 40 minút na ten zázrak,keď sa zrazí a pôjdem ho krájať. Mala som pripravený ten najväčší nôž,aký doma mám.Ale keď som odokryla pokrievku,moja radosť sa skončila.Žiadne krájanie sa nekonalo.mlieko nenabralo tú správnu konzistenciu ako sa píše v receptoch-tuhý jogurt.Tak som sadla za PC a hľadala spojenca,ktorý mi pomôže.Div sa svete.....našiel sa. Bol to Michal,ktorý mi radil cez net,ako ďalej v prípade môjho neúspechu pokračovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Nakoniec o 03.00 sa mi podarilo čosi vykúzliť.Postupovala som podľa Miškových pokynov.Precediť cez plátno a dať do chladu. Toto je už rozkrojený syr večer,keď som prišla z práce.No ale akosi sa mi nepodával...mal byť predsa inej konzistencie,hmmm....
No...a moja obava,že som spravila niečo iné než syr sa potvrdila.Rozdrvila som hrudku veľmi ľahko,pretože sa mi podarilo miesto hrudky spraviť tvaroh.
Michal píše,že zo zostatku sa dá spraviť akože žinčica.Ja som si vymyslela iné,už keď som syr tak zorala..horúcu tekutinu som naliala do pohárov a dala do pary.Videla som to raz na dovolenke v Bulharsku.Domáci ovčie mlieko zavárali a tá chuť bola tak úžasná...pripomínala mi mliečnu polievku.
A stále mi to nedalo,čo by som s ostatkom ešte vyviedla,pretože mi toho zostalo akosi veľa a stále to tak super vypadalo,ako cmar,alebo niečo podobné.Zas ma napadlo,ako moja babička piekla chlieb a miesto vody dávala cmar.Tak som to skúsila aj ja.A div sa svete!!! S chlebíkom som mala väčší úspech. Ten sa podaril na prvý pokus.
Chlieb je krásne nadýchaný,aj keď zmes je kúpená v Lidl obchode...dala som miesto vody ten môj akože cmar,pridala ešte slnečnicové semienka a čakala,čo z toho bude.Bála som sa,že bude kyslý....ale nie je tomu tak.Je ľahúčky a nadýchaný...hotové nebíčko v papulke...ako vraví Janko Króner v seriáli Profesionáli. Takže 10 litrov mlieka som využila na rôzne spôsoby.A ostatné zavarené budem používať pri peční...nech cesto lepšie kysne a je ľahúčke.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< NETRAPIT SA! ! ! ALE ZDRAVO ZIT A CVICIT ! | Môj prvý pokus o výrobu hrudky | Krstinova pre nasu babiku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Darina B. (danda3) ID 104195 (26.6.2010, 21:24)
Boba, ty si neskutočná šikovnica, a chlebík nemá chybu!!! Snáď sa aj ja dám niekedy na výrobu tohto úžasného syra. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (18.6.2010, 10:28)
vsetko je to o praxi, a kazda ktora to chcete skusit, urcite vyskusajte, ale s mensim mnozstvom, kym sa vam to nepodari a potom postupne zvacsite davku (L) ak je chut, tak sa to raz urcite podari (Y)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (18.6.2010, 23:02)
Jasné,Zuzka....ja som sa do toho tak pustila....hneď z 10 litrov a teraz viem,že som nemala.Už budem múdrejšia a poslúchnem každú radu. (L)
Dostala som ich veľa...hlavne od odborníčiek,ktoré majú skúseností viac,ako ja..lebo ja nemám teda žiadne....a už poslúcham...naozaj :-$
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.6.2010, 0:47)
Čao bobi, tak sa to nezosyrilo? :^) škoda tých nervov a |-) Už mám veru obavy, že ma opúšťa odvaha ísť do toho. Ak si dodržala všetko... čo si mám myslieť, že treba miešať len doľava? alebo šepkať zaklínadlo? :-D alebo že náš Miško televízny je malý (witch)-čik a preto mu to fungovalo? ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (18.6.2010, 23:06)
No,Kristínka,nezosýrilo potvorské neposlušné :-|
Hííííí....vidíš,moja,ja som zabudla to zaklínadlo povedať....tam je pes zakopaný...ja taká bosorka (witch) a zabudla som.
A teba nech neodrádza môj neúspech....veď sa až tak nestalo...mám predsa tvaroh (H) a chlebík.....a aj dnes už druhý deň je perfiš
ODPOVEDAŤ
Monika P. (MoňaP) ID 8172, mimibazar.sk/bumba (17.6.2010, 20:46)
(Y) Super pokus...:O) Mne to tiez tak nezhustlo,ale tiez som dofrcala domov s cerstvym mliekom z druzstva a hned som robila a po polnoci som skoncila ,-) :-$ Ale muzovi chlapi v robote pojedli vsetko, uz aj idem zajtra rano kupit mlieko a v sobotu robime :-) No jedla by si taky dobry chlieb,keby sa Ti syr podaril??? (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 22:49)
Dakujem,Monika (L)...ale stale mi nejde do hlavy,co sa mohlo stat,ze mi to nezhustlo.hmmm *-)
Chcela som skusit dnes znova,ale praca nepustila.Prisla som az o 20.00hod,tak zajtra urcite skusim...neda mi to potvora jedna. Melani mi vcera poradila par figlov (Y) budem sa teraz riadit ,ako pisala.
A s tym chlebikom mas recht...iste by som ho nepiekla....ale musim povedat,ze este dnes je krehky,ako perinka.
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.6.2010, 19:38)
Ahoj Boba, teda mas moj obdiv, ako si svoj (podla teba ) neuspech dotiahla do uspesneho konca. Si velka bojovnicka a k tomu este aj sikovna a hlavne velmi mila osobka. Super (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 22:58)
Dakujem,Adka (L)....neboj,bolo mi vselijako,ked sa nedarilo.Ale...dopadlo to vyborne,jsem jen trochu v soku ,-)....ako si spieva Mladek :-p
Hehe,uvidim,ci mi aj zajtra bude do spevu,ked budem skusat znova (H)
No a ta bojovnicka som,ale niekedy na vlastnu skodu.Ako by si nevedela Blizencek moj,ake mame povahy,ze? Bijeme sa za druhych a sami dostaneme po nose...ale my uz ini nebudeme...vsak mam pravdu!?...Adka :-$
A za tu milu osobku dakujem...opetujem spat (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.6.2010, 15:36)
waau Boženka :-$ :-$ ja som také ešte ani neskúsila - moja mamina doma robievala domáci tvaroh - výbornučký (pl) (pl) hmmm skvele si sa vynašla, šikulka :-) :-) snáď sa i ja niekedy odhodláám |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 23:02)
Dakujem,Matka (L)
Ani som netusila,ze viem robit zazraky ,-)tvaroh mesto hrudky :-pale holt....clovek meni...pan Boh meni.....treba sa lepsie na kazdy kuchynsky a hlavne prvy pokus pripravit....a hlavne sa poradit so skusenymi..dobre mi tak (tudledudle)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (17.6.2010, 11:27)
šikuľka (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 23:02)
Dakujem,Dadulka (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.6.2010, 11:23)
Boženka super si si poradila (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L), ja som ešte stále nenabrala odvahu ,-)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 23:04)
Dakujem,Yvett (L)
Vidis,ja som odvahu nabrala, :-p ,naber ju aj ty...potom si otvorime kseft: Vymysleniny v kuchyni ,-)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (17.6.2010, 9:55)
hmmmm, velmi fajn, ja sa chystam dakedy na moj prvy tvaroh ! :^)
len netusim ako nato :-@
ma pre mna niekto rad???
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 23:06)
Jeeej,Anet,to je lahkeee (H)....urob preslap,ako ja a mas tvaroh (L)
To bol vtip,Anetka...drzim ti palce (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.6.2010, 22:36)
Boženka,nemala si už trocha nabrzlé mlieko?Ja som syr robila určite 50 krát,ale tvaroh mi z neho nikdy nevyšiel.Ja nemeriam teplotu mlieka teplomerom,ale rukou,premiešam ho,lebo pri dne býva viac teplé,dám syridlo,niekedy len tak,bez vody,vodu nepreváram ani nedávam destilovanú,raz-dvakrát zamiešam a čakám.Za15-20 minút mám mlieko ako husté kyslé,vtedy nalejem nabok rajnice asi 3 deci horúcej vody a potom už len cedím.Ale tvarohu máš kopec a chlebík je určite výborný. (Y) (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (16.6.2010, 22:44)
Melani...mlieko som kúpila ráno čerstvé na družstve,mali ho v takých cisternách a predo mnou ho odtiaľ čapoval.Dala som ho hneď do chladničky a domov som ho prevážala v chladiacej taške.Hneď,ako som prišla domov som ho spracovala.Ale dnes bol môj chlap vo firme Climax kúpiť daľšie sýridlo a povedal,čo sa nám stalo....pán mu poradil nechať mlieko 24 hodín odstáť v chlade...vraj sa domnieva,že sa to nemalo spracovávať tak čerstvé.Ja neviem,nerozumiem tomu.
Ale chlebík je mňamkový,to je fakt.
A tvarohu je 1,169kg...mne sa to síce z 10 litrov zdá málo...ale keď povieš ty odborníčka,tak som spokojná.
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (16.6.2010, 23:12)
Bozi, sklasam pochvalu, vrhla si sa do toho rovno po hlave. A ta srvatka co si zavarala a robila z nej chlebik, bola sladka, alebo kysla? Ja ju nezavaram, ebsolutne ju milujem. Ked urobim z 10l tak do 3 dni ju mam vypitu, mam ju od smedu a vdaka srvatkovemu hormonu cholecistokoninu aj od hladu, ved treba do leta troska vyrisovat postavu ,-) ,-) ,-)
Treba to skusat, mne tiez semtam vysli take zvlastne konzistencie.
*-) *-)
No a ten vytazok, na to ze to bolo este s takymi obstrukciami je celkom v pohode. Ja mavam tiez z 10l tak okolo 1,2kg syra.
Ono mlieko je na jar a zaciatkom leta najchudobnejsie. Aj v mliekarni, kde som praxoval hovorili, ze musia teraz pouzit viac, aby mali rovnaky vytazok. V najbohatsie je koncom leta a najtucnejsie v zime. (pst) (pst)
Odporucam ti to skusat racej s 5l mlieka, nez najdes to spravne nouhau.
Potom urcite vyskusaj urobit aj bryndzu. No skor "falosnu kravsku bryndzu". Ja som to skusal a na moje pocudovanie to bolo takmer nerozpoznatelne od ovcej bryndze (H) (H)
Vela stastia a tesim sa ze sa opat ozves s vysledkami pokusov (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (16.6.2010, 23:23)
Jéééj,Mišenko...ty ešte nespinkáš,ty môj záchranca.Tak vidíš,čo som všeličo porobila,až sa zo mňa parilo ,-)
Srvátka bola skôr kyselšia,ale to asi z toho sýridla,nie? A nezavarila som úplne všetko,lebo diétujem,tak srvátku budem aj piť.Ale chlebík je super.
Neboj,Miško,ja to tak ľahko nevzdám...budem skúšať až dovtedy,pokiaľ sa to nepodarí,ako treba (Y)
Dnes som poslala môjho chlapa pre sýridlo a pre mlieko.Sýridlo priniesol,ale mlieko nie.Vraj tam bola veľká šóóra...a nemal na to nervy stáť tam.
Takže zajtra pôjde ráno,keď nebude toľko ľudí....a pokračujem odznova.Najprv sa naučím syr,potom skúsim bryndzu a korbáčiky (Y)
Ďakujem za prianie.....pri pokusoch ho budem potrebovať :-$
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (17.6.2010, 12:27)
ahoj, podla mna si to uz nemala nasledne ochladzovat a zasa zohrievat, tym sa podporil proces kvasenia a mlieko skyslo...preto aj mas z toho tvaroh a kyslu srvatku

a preco sa to neseklo bude asi v tom ako uz niekto spominal, treba mlieko miesat ked sa vlieva syridlo

drzim paste aby sa dalsi krat podarilo uz na jednotku |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 23:12)
Zuzanka,dakujem za radu (L) nabuduce si dam bacha....lebo mi ani tak nebolo luto euri,ako toho mliecka :-$
Zuzka ja som to nestihla ani ochladit,lebo som to robila v hrnci,kde sa velmi dlho udrzi teplota.Premyslam,ci to nebol ten kopanec...ja naozaj neviem,co som povystrajala....som riadny exot,ze? A mlieko som poctivo pri vlievani syridla miesala....ale ty si skusenejsia a iste mas pravdu...dam si poradit (Y)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (16.6.2010, 23:30)
Ahaaa, no tak tebe to naozaj zacalo kvasit, sice neviem ako je to mozne *-) *-) *-)
Pretoze po vyzrazani je aj syr sladky, aj srvatka je uplne sladka, ani naznak kyslosti. No je to alchimia. ,-) ,-) ,-) Ale dnes uz utekaj do postele, nech zase nezaspis do prace (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.6.2010, 23:16)
Misko-velky Alchymista...premyslaj,kde sa stala chyba.To necham na teba.Ja som sa len priznala,ako to neviem ,-) Ale clovek je ucenlivy tvor.....budem skusat,az sa to naucim podla vas sikovnickov (Y)
A dnes som nezaspala.....pracovala sood rana do vecera,ako vcielka...sice trosku nadmerna....takze vceeellla (H)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.6.2010, 22:55)
Tak fčul budz múdry,však?Ja som v horúčavach robila pre istotu len tvaroh. ,-) ,-) (L),ani mne viac nevyjde,ale ešte som nevážila.Asi je v mliekárňach väčšia výťažnosť ako doma,ale domáci je vždy len domáci.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.6.2010, 0:32)
mne hovoril michal, že kvôli výťažnosti sa okrem syridla pridáva aj chlorid vápenatý. vtedy sa ziska viac toho syra. lenze ten CaCl2 predávajú tuším len v 500 g balení. no ale ja som uz po týchto bobiných skúsenostiach skeptická, tak asi do toho nejdem :(
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (18.6.2010, 7:46)
Voľakedy na dedinách babky robili syry v každom dvore,kde chovali kravu.Je pravda,že používali kľag,nie syridlo,ale aj s ním to nie je ťažké.Michal asi chodí na potravinárske učilište,odtiaľ praxujú v mliekárňach,aspoň podľa pravopisu,a tak aj popisuje výrobu.Zbytočne komplikovane.Ty ako veľmi zručná pekárka sa nemáš čoho báť,ved nemusíš robiť z 10 litrov.Ja som tiež skúsila ,a nie tak dávno, prvý bol veľmi vrzgavý,lebo ked mi hned nehustlo,tak som pridala viac syridla.To bola chyba,treba počkať.Božka možno ozaj mala niečo so syridlom alebo čerstvé mlieko.Až sa rozhodneš,držím ti palce. (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.6.2010, 11:40)
Mel, ďakujem za povzbudenie (L) (F) Možno sa predsa do toho pustím, len to syridlo musím zohnať :-$ Prinajhoršom tiež bude ten tvaroh ,-) Si zlatá (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (16.6.2010, 23:00)
Tiež nevie,čo si mám o tom myslieť *-)
Ja dávam vinu tomu....to mi teraz napadlo,že sme sýridlo zabudli jeden deň v aute a ono má byť v chladničke.Domnievala som sa,že môj chlap zobral z auta a dal do chladu....preto tak po špičkách trielil z kuchyne,keď sa začalo nedariť ,-) Ale neva...aj to sa stáva..skúsime znova.Len nech nieje horšie (H)
Tvaroh je chutný..taký sme kupovali na Detve,keď sme tam dovolenkovali.
A tvoj postup som si opísala....poslúchnem ťa a skúsim tak,ako si písala.Ďakujem
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.6.2010, 23:10)
Ja mám postup aj v receptoch,len bez fotiek,ale aj tie vložím,ked najbližšie pofotím (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (16.6.2010, 23:14)
No....rada by som,keby si nafotila.Lepšie sa mi potom pracuje...v kuchyni na stole mám notebook a nazízam na postupy.Moji sa tomu smejú..ale mne to pomáha. ,-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.6.2010, 23:28)
Však to nie je hanba,priznať,že niečo neviem,hanba je, podľa mňa ,skôr sa tváriť,že sme zjedli všetku múdrosť sveta. ,-) ,-) ,-)A z tohto syra mám v receptoch aj bryndzu,ak by si chcela niekedy vyskúšať. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (16.6.2010, 23:18)
Len na tu teplotu pozor, su rozne druhy syridiel, ked som praxoval v mliekarni tak som robil viacero pokusov a oni pouzivaju take ine syridlo, ktore sa aplikuje pri 35 stupnoch. Hento z Climaxu ma ale najvecsiu ucinnost pri tych 45 stupnoch.
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (16.6.2010, 23:28)
Ja som to merala teplomerom na zaváranie,aj teplomerom pre ľudí...a ete aj takým,čo sa skúša teplota mlieka,keď chceš napeniť mlieko v kávovare.Ako som písala pokusný labák v kuchyni ,-) To boli hotové orácie.A v Climaxe majú aj tekuté sýridlo..1/2 litra stojí 7,70€.Ale to je na 1140litrov....kedy by som to asi minula ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.6.2010, 21:59)
,-) no vidis,dotiahla si to do stastneho konca :-p pekne sa ti podaril nakoniec (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (16.6.2010, 22:19)
Ďakujem,Janík....ale bola to fuška. (L)
Aj tak to nevzdám....skúsim znova. :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.6.2010, 22:23)
Bozka, zaklad je to nevzdat a vediet sa vynajst aj ked ta nieco prekvapi,ze? a tebe sa to veruze podarilo. ja neznasam vyhadzovat jedlo a ked sa da nejaky nepodarok aspon trosku zuzitkovat, som rada. vsak nie je kazdy den nedela a stane sa hocico ,-) obcas ma zamrzi,ked citam,ze niekomu sa nepodaril recept presne podla jeho predstav a namiesto toho,aby porozmyslal,co sa s tym da robit, hodi to bez milosti do kosa. akoze, jasne,obcas sa inak neda,ale casto to len chce trosku fantazie :-p
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (16.6.2010, 22:34)
Máš svätú pravdu Janíček. (Y)
U mojej maminy sa nikdy jedlo nesmelo vyhodiť.Sme 4 súrodenci a všetci sme si to zobrali k srdcu.Skúšaj,pokiaľ sa dá.....a neplytvaj! Tak som si spomenula na bulharov,na babičku a na maminu....nevyliala som to,ale hrala som sa na pokusné laboratórium v kuchyni.Bolo mi aj do breku,aj som zaspala do práce....ale nevzdala som to.Tvárila som sa,ako najväčšia hrdinka,že však sa to podarí.Nepodarilo sa síce,čo som očakávala,ale podarilo sa viac iného ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.6.2010, 22:39)
tak,tak,dobre vas mamka naucila :-$ vsak tvaroh sa zijde a chlebik musi byt uzasny. a ten treti pokus snad tiez. ved tam uz nie je ziadna strata,keby to aj nevyslo,ze? ,-) sikovnica,raz darmo (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (16.6.2010, 22:51)
Ach ty moje zlato (L) doma ma veru nepochválili.....bolo akosi dusno...ale keď videli,aká som nešťastná...všetci sa schovali k telke,kým nezačnem kliať ,-)
A tvaroh som nechala na ovocné guľky a na koláč.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu