. .. .. .. .. .. .
. .

Babkine Bratislavské Rožky - RECEPT 2794

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 25986 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Babkine Bratislavské Rožky


[ recept č. 2794 zo dňa  ]


Babkine Bratislavské Rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

120 g masla, 20 g práškového cukru, 2 žĺtky, soľ, 20 g droždia, 300 g polohrubej múky, 1 dcl mlieka, tuk na vymastenie plechu, 1 vajce na potretie.
Orechová plnka: 200 g orechov, 200 g kryštálového cukru, 1 dcl mlieka, citrónová kôra.


POSTUP PRÍPRAVY

Tieto bratislavské rožky sú lahučké ako bavlnka a ich príprava je naozaj jednoduchá.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme žltky, soľ a vykysnutý kvások, ktorý pripravíme z trošky mlieka, cukru, 1 lyžice múky a droždia. Potom pridáme múku a s vlažným mliekom vypracujeme cesto.
2. Cesto necháme asi pol hodiny vykysnúť (môže byť aj menej). Poznámka: Po vykysnutí cesta a vytvarovaní rožkov už cesto na plechu nenechávame podkysnúť.
3. Orechová plnka: Cukor pomiešame s pomletými orechmi a zalejeme teplým mliekom.
Samozrejme plnky sa dajú obmieňať, napr. maková alebo ak chcete niečo naozaj špeciálne my sme doma skúsili tzv. Loukoumia čo sú grécke želatínové sladkosti. Myslím, že by sa to dalo nahradiť aj želatínovými cukríkmi.
4. Pridáme citrónovú kôru a vymiešame. Treba dbať na to aby plnka nebola riedka inak by pri pečení vytekala zo strán.
5. Rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Vykrojíme s vykrajovačom na šišky. Na kraj koliečka dáme náplň a zvinieme do tvaru rožkov. Na vymastenom plechu alebo na plechu na ktorý sme dali papier na pečenie potrieme žĺtkom a necháme v stredne vyhriatej rúre čo je asi 180 stupňov upiecť.
Hotové rožky ešte posypeme práškovým cukrom a môžeme sa do nich pustiť..... Dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pletení Vánočky. ti kdo chtěli postup foto | Babkine Bratislavské Rožky | Quiche [kiš] - francúzsky slaný koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana K. (lexis79) ID 25986 (28.2.2011, 13:12)
veľmi sa teším, že chutili :) :-)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (26.10.2009, 17:40)
Ahoj Zuzka (flower) akurat som ochutnala tieto rozteky, su vynikajuce, ale ja som ich leniva dala miesit do pekarnicky, ani som nic nevymiesavala (smich) ale su naozaj super, krehucke....ale este som musela pridat struhanku, aby plnka nebola- ako si radila- riedka. Dakujem pekne za receptik, niekedy ho vyskusam aj original- vymiesam co treba :-p ale dnes sa mi nechcelo (noc) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (10.11.2007, 20:50)
Vyzeraju fantasticky,. Urcite vyskusam...
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu