. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkou - RECEPT 27630

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkou


[ recept č. 27630 zo dňa  ]


Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Jablkovo-rebarborový kompót: 1 citrón, 0,5 kg jabĺk, 0,5 kg rebarbory, 3 lyžice medu. Tvarohové cesto: 150 g tvarohu, 4 lyžice oleja, 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2-3 lyžice mlieka podľa potreby. Krém: 3 vajcia, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 70 g cukru, 250 g tvarohu alebo ricotty, 2 vrchovaté lyžice detskej krupice. Drobenka: 175 g hrubej múky, 80 g cukru, štipku prášku do pečiva, 1 lyžica mletej škorice, 80 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Na kompót vylisujeme šťavu z citróna. Jablká a rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Ihneď pokvpakáme jabĺčka citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jablká aj s rebarborou dáme do hrnca, pridáme 3 lyžice vody a 3 lyžice medu. Prikryté dusíme cca 8 minút. Kompót precedíme a necháme vychladnúť. Do misy dáme všetky suroviny na prípravu tvarohového cesta a dôkladne spracujeme. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto priamo na plechu vyvaľkáme. Snažíme sa zdvihnúť okraje. Plech by mal byť menší ako klasický. Na krém oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka, cukor, tvaroh a krupicu vyšľaháme. Potom opatrne primiešame sneh. Túto hmotu natrieme na cesto, po celej ploche uložíme kompót . Z hrubej múky, škorice, cukru, prášku do pečiva a masla vypracujeme drobenku. Drobenkou rovnomerne posypeme koláč a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pomaličky na 160 C cca 50 minút - ale je to individuálne podľa rúry. Po upečení necháme vychladnúť a krájame na kocky.


Recept na tento koláč som získala z časopisu Nejlepší recepty. Kombinácia tvarohu, jabĺčok a rebarbory je výborná.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z jabĺk, rebarbory, vody a medu uvaríme kompót.
Kompót dusíme cca 8 minút, potom precedíme a necháme vychladnúť.
Tvarohové cesto vyvaľkáme priamo na plechu vystlanom papierom na pečenie. Plech by mal byť o niečo menší ako klasický.
Žĺtka, citrónovú šťavu, cukor, tvaroh a krupicu spolu vyšľaháme.
Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesy.
Krém natrieme na koláč.
Na celú plochu koláča rovnomerne rozložíme kompót.
Z múky, škorice, cukru, prášku do pečiva a masla vypracujeme drobenku. Drobenkou posypeme celý povrch koláča.
Koláčik pečieme pozvoľna pri 160 C. Cca po 50 minútach je upečený.
Po vychladnutí krájame na kocky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zámok pre princeznú | Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkou | Zelerovo kuracie medailóniky a šalát z červenej repy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu