. .. .. .. .. .. .
. .

Buchty s domácim slivkovým lekvárom a posýpkou - RECEPT 26685

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 80145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Buchty s domácim slivkovým lekvárom a posýpkou


[ recept č. 26685 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Buchty s domácim slivkovým lekvárom a posýpkou


POTREBNÉ PRÍSADY

kysnuté cesto, domáci slivkový lekvár ešte varený v kotli asi pred 3rokmi u našich na dvore/to bola super romantika/, dá sa krájať ako typický od starej mamy/myslím lekvár/ nemá chybu, + posýpka******************************** Sú veľmi jemné******************************************************** Pre SOFIU som pridala do komentárov recept " od oka "

POSTUP PRÍPRAVY

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

.................
Dobrú chuť !


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cestovinový šalát s kuracím mäsom a syrovou omáčkou | Buchty s domácim slivkovým lekvárom a posýpkou | Netradičná vajíčková pomazánka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (7.5.2010, 20:47)
Želka buchtičky vyzerajú (Y) (Y) (Y), a nie je nad domáci slivkový lekvár - ten v kotli samozrejme je ten naj (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (23.5.2010, 16:41)
Heni, ďakujeeeem (L) (L) (L) (L) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (7.5.2010, 14:03)
*-) *-) *-)a receptuš??
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (upravené 9.5.2010, 15:44)
Sofinka môžem napísať len odhadom, nerobila som ho podľa žiadneho receptu, toto už mám za tie roky akosi v oku (F) (F) dala som cca kilo a pol
polohrubej múky - osvedčila sa mi z Lidla / z Billy nie je dobrá / liter mlieka,
olej jeden hrnček - ale niekedy skombinujem olej + dobrá masť tak, aby bolo
asi v takomto množstve, 1 a pol kocky čerstvého droždia-kvások klasicky,
tri vajcia, keď robím z 1kg múky dám len 2ks, trochu kypriaceho prášku, trocha
soli, cukor - ja neviem možno 4 PL + jeden vanilkový, teraz som tam vysypala
zvyšok zl.klasu - bolo asi 2PL - toto nemusí byť. Dám do rýchlokysky/ale to je jedno, aj do bežnej misky / preosiatu múku, kypriaci p., soľ, cukor, ten zl.klas
alebo solamyl - ako píšem nemusí byť, všetko premiešam a až teraz dám kvások urobený z dopredu odobratej 1-2PLmúky, 1PL cukru a asi 1 - 2 dl mlieka odobratého z toho litra, vajcia, postupne prilievam mlieko - tak na 2- 3 krát a olej tiež na viackrát - niekto to dáva naraz, ja nie. Vymiesim, keď dám do kysky netreba dlho, iba kým sa všetko pekne spojí, ono sa to i tak hneď odliepa od stien a bublinkuje, poprášim múkou a nechám kysnúť podľa potreby samozrejme zakryté, zavreté vrchnákom. Cesto rozdelím na doske znova podľa potreby na 4 - 5ks /množstvo z kila a pol/ jemne!!!!!!! vygúľam, nechám 10 - 15 min-z rýchlokysky nemusíte- odležať a pripravujem, čo chcem. Na plechu ešte nechám kysnúť trocha. Z rýchlokysky sa kysnutie skráti, ale aj tak treba dobre odsledovať, lebo to záleží od použitého droždia aj od múky .......pečieme každá podľa svojej rúry **************************************** zabudla som dodať, že keď pečiem buchty a ukladám ich vedľa seba - olejujem
každú pierkom, aby sa lepšie oddeľovali a vrch som teraz nepotrela vajíčkom, ale posypala drobenkou, môžu sa potrieť iba olejom.....
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (7.5.2010, 16:35)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.5.2010, 13:55)
Želka ja slivkový lekvár doslova milujem a buchty s doma urobeným nemôžu byť iné ako výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.5.2010, 14:00)
veru áno Yvet (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545, mimibazar.sk/erikatamarka (7.5.2010, 13:11)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic)vyzerajú super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.5.2010, 13:39)
(L) aj chutia super, mäkulinké a hebké, vďaka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (K)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (7.5.2010, 11:19)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.5.2010, 13:39)
(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.5.2010, 0:13)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.5.2010, 13:39)
(hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu