končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Sviatočná bábovka s nutelou[ recept č. 26452 zo dňa 30.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 250 g masla, 250 g jemného kryštálového cukru, 5 vajec, štipku soli, 500 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 250 ml mlieka, 1 lyžicu pomarančového alebo vajcového likéru, 200 g nutelly, práškový cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Maslo, cukor a vajcia šľaháme, až vznikne hustý, hladký a napenený krém. Múku preosejeme, zmiešame zo soľou, práškom do pečiva a striedavo spolu s mliekom pridávame za stáleho miešania do vyšľahanej zmesi. Časť cesta odoberieme /trochu menej ako polovicu/ a vymiešame s nutellou, do svetlého cesta pridáme likér. Veľkú bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme polohrubou múkou a nalejeme do nej svetlé cesto. Pridáme tmavé cesto a zľahka, špirálovito pomiešame, aby sa vytvorila vzorka. Vložíme do predhriatej rúry a pri miernejšej teplote pečieme 60 minút /keď zapichneme do bábovky drevenú špajdľu a zostane čistá, môžeme ju vybrať – už je prepečená aj zvnútra./ Dobrá rada: Časť mlieka môžeme nahradiť aj šľahačkou, namiesto nutelly môžeme dať kakao a trochu rumu /pre deti rum nie!/ alebo kúsky orieškového nugátu. |
Miroslava D. (dolphina) ID 18211 (21.5.2010, 11:53) | |
Katy priznám sa, nemám rada babovku, lebo mi pride taka suchá Ale ked som videla tento recept s vajcovým konakom a nutelou Brutálna kombinácia Určite vyskúšam! | |
ODPOVEDAŤ |
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.4.2010, 18:43) | |
Tá nutela a likér znie výborne. ... 500 g múky - to je na veľkú formu. už zo skúsenosti viem, že za 60 min sa mi neupečie. Tebe ten čas vystačil? Nabudúce vyskúšam |
|
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.5.2010, 13:10) | ||
Áno, uhádla si, je to skôr na takú väčšiu formu. Povedala by som, že je to taký rodinný recept, pochutná si celá rodina a možno ešte aj pre suseda ostane. Veľa záleží aj na tom aký typ trúby máš a nakoľko stupňov ju dáš predhriať, ja dávam väčšinou na 220 stupňov. Už sa mi viac krát stalo, že bola bábovka hotová dokonca o 10 min skôr, ale to bude možno tým, že moja trúba pečie jako ďábel, z vrchu aj zo spodu zároveň Však, keď do nej špajglou šťuchneš, sama zistíš. Bábovku daj do strednej časti rúry, aby sa upiekla pekne rovnomerne, a cesto nelej až po samý vrch formy, nechaj nejakú rezervu, aby mohla bábovečka narásť. | ||
ODPOVEDAŤ |