končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KORENENÉ GRILOVANÉ KURA[ recept č. 26089 zo dňa 20.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie stehná- /alebo polovičky kuraťa/ Marináda: na špičku noža šafrán, 1ČL hrubozrnná soľ, 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku, 1 1/2ČL papriky, 1/4 ČL kajenského korenia, 2ČL mletého rímskeho kmínu, 1/2 ČL čerstvo mletého čierneho korenia, 1PL citrónovej šťavy, 1PL olivového oleja. 2 citróny, 2PL jemnozrnného cukru POSTUP PRÍPRAVY V mažiari si z ingrediencií vytvoríme zmes. Na kurati urobíme pár šikmých zárezov. Marinádu natrieme na celú plochu kuraťa a do zárezov. Vložíme do misy prekryjeme a vložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky marinovať. Pred grilovaním kura vyberieme, aby získalo izbovú teplotu. Potom grilujeme. Ak nie je po ruke gril, tak upečieme. Citróny pozdĺžne prekrojíme na štvrťky, namočíme do cukru, a krátko ogrilujeme. Podávame so šalátikom :-))) Dobrú chuť !!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2010, 17:26) | |
Katuska, tak sme cez vikend vyskusali a stehna boli vynikajuuuuuce dakujeme za super recept, urcite ho posuniem aj nasim,oni v lete griluju dost casto | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 18:59) | ||
Som rada, že chutilo ja sa chystám tiež na grilovačku a budem robiť celé kuriatka na plocho. Už som to robila a boli mňááááám. | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.4.2010, 17:08) | |
nooo - to sa mi páči Katka - mám rada takéto grilovance na všetky možné spôsoby - super, vyskúšame | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (20.4.2010, 19:28) | ||
Ďakujem Martinka je to super aj ako celé kura rozkrojené a "prevalcované" ako plát v celku, po ugrilovaní sa naporcuje | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.4.2010, 15:55) | |
jejda, to vyzera paradne. v sobotu ideme na chatu a budeme grilovat, tak keby som si nalozila stehna (kuracie) do tejto marinady v piatok, do soboty budu ok, ze? | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (20.4.2010, 16:00) | ||
Jani, budú úplne super, kľudne aj 24 hodín v chladničke v marináde. Tak pekný víkend a dobrú chuť | ||
ODPOVEDAŤ |