. .. .. .. .. .. .
. .

Hruškový koláč s plesňovým syrom - RECEPT 2389

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 5882 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Hruškový koláč s plesňovým syrom


[ recept č. 2389 zo dňa  ]


Hruškový koláč s plesňovým syrom


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200 g hladkej múky - 100 g masla - 1 vajce - 1 ČL soli / alebo 1 balík kúpeného cesta
VRCH: 2 hrušky - 100 g plesňového syra - 150 až 200 ml sladkej smotany - 2 vajcia - muškátový orech - čierne korenie - soľ
NÁČINIE: okrúhla forma na koláč - papier na pečenie - funkčná rúra


POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som okukala z môjho obľúbeného servra a na prvý pohľad ma zaujala kombinácia hrušiek s plesňovým syrom. Je to naozaj zaujímavé a vynikajúce. Vraj je to tradičné jedlo Francúzov, takže nejde o žiadnu novinku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ingrediencie - len 3 poznámky:
1. hrušky použite poriadne tvrdé, žiadne mäkké a príliš sladké maslovky, chuť má byť len jemne nasladlá,
2. syr sa odporúča s modrou plesňou, ale myslím, že aj Niva postačí,
3. smotanu som nakoniec použila obyčajnú 10%-nú na varenie, nech to nie je moc sladké. Pozor, neodporúčam použiť kyslú smotanu.
1. Maslo necháme mierne roztopiť (tak 15 sekúnd v mikrovlnke), pridáme ho k múke, do toho 1 vajíčko a soľ, pekne vypracujeme cesto. Toto cesto odporúčam aj na rôzne quiche alebo iné slané dobroty, po upečení je jemné a krehké.
2. Cesto vyvaľkáme. Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a na ten rozprestrieme cesto. Šikovným kuchárkam sa to iste podarí lepšie ako mne, ale tie doliepané okraje po upečení aj tak nevidno. ;o)))
3. Ďalej si prichystáme zálievku. Smotanu rozmiešame s 2 vajíčkami, okoreníme farebným alebo čiernym korením. Potom si nastrúhame muškátový orech - pomerne veľké množstvo, aj polovicu orieška. Muškátový orech je tu veľmi dôležitý, dodáva jedlu vynikajúcu chuť a arómu. Nesoľte, alebo ak, tak len trošku - syr je dosť slaný.
4. Dáme predhrievať rúru na 200 stupňov. Medzitým si ošúpeme hrušky a nakrájame ich na plátky. S hruškami robte až nakoniec, pretože by mohli zhnednúť.
5. Na cesto poukladáme hrušky a na tie rozmrvíme plesňový syr.
6. Zalejeme zálievkou a dáme piecť do predhriatej rúry (200 stupňov) na cca 25-30 minút.
7. Hotovo. Je to super s vínkom. Veru, aj ja som si cucla, kým môj drobček spinkal. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< HARLEKÝNSKA KOCKA | Hruškový koláč s plesňovým syrom | Zakepkaná brokolica (karfiol) so šunkou a syrom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (11.8.2011, 11:44)
(jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika B. (Onika) ID 15310 (17.10.2007, 10:22)
Vyborne. Manzelovi sa nie velmi pacil ale to som cakala. On nemze ani kompot k mäsu. Ale mne kolac velmi chutil, az som si jazyk spalila ked som to ochutnavala este horuce. Nedala sa vydrzat ta vona.
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (17.10.2007, 13:17)
No super, som rada (Y) Mozno manzelovi viac zachuti, ked namiesto hrusiek pouzijete kyslejsie jablcka. Aj to je skvela varianta. (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika B. (Onika) ID 15310 (17.10.2007, 13:24)
No Silvia, neviem asi nie. On nechape ako mozem jest s mäsom kompot.
Ale ja zasa nechapem ako on moze zjest najprv dezert a potom polievku a hlavne jedlo. Ale kolacik je super, uz zostal len kusok. ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu