. .. .. .. .. .. .
. .

Fialová II - RECEPT 23641

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 29131 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Fialová II


[ recept č. 23641 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Fialová II


POTREBNÉ PRÍSADY

čokoládový korpus, višňový gel, falošný parížský krém, váha cca 7 kg
<< Nugátovo-čokoládová torta | Fialová II | Macíková ... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Viera D. (Vieraded) ID 133034 (11.4.2010, 18:54)
Prekrásna, javascript :sm(´ (Y)´) , poradte ako robiť tie volániky na boku, mate na to asi nejaké špeciále náradie? ďakujemjavascript :sm(´ (F)´)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (20.2.2010, 18:39)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) nádherná
ODPOVEDAŤ
Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 (18.2.2010, 20:04)
Tak táto torta je neskutočne krásna... Normálne mi vyrazila dych... (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dáška T. (ramgad) ID 47426 (18.2.2010, 9:06)
velmi pekna (clamp) (clamp). Mozem mat 2 otazky? *-)Co je falosny parizsky krem? *-) *-)A kde je Zeelandia? *-)
ODPOVEDAŤ
Janette H. (janett117) ID 29131 (18.2.2010, 10:03)
Falošný parížák je uvarená šľahačka ako na klasický parížský krém, ktorý sa šľahá na druhý deň akurát do neho pridáš maslo ako na klasický krém.

Zeelandia je firma, ktorá sa zaoberá predajom materiálu pre cukrárov.
ODPOVEDAŤ
Elena M. (elma12) ID 51912 (17.2.2010, 20:57)
veľmi pekná :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (17.2.2010, 18:16)
krásna torta a farba úplne super (Y) (clamp) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Vlasta B. (Vlasta77) ID 90103 (17.2.2010, 17:48)
nádherná (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (17.2.2010, 17:29)
Nadherna (^)ako si dosiahla taku krasnu farbu? *-)Použivaš gelove,alebo ake?Mna čakaju torty v aprili 2 a v maji jedna k u kršteniu. *-)Ale ja použivam farby z drogerie a to z toho nevykuzlim nejake farby-odtiene.To aby som si objednala gelovky,čo? *-) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Janette H. (janett117) ID 29131 (17.2.2010, 17:50)
Ďakujem. (L)

Používam gelovky, na tejto torte som poťah farbila odtieňom Violet.
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (katana) ID 41442 (17.2.2010, 17:12)
nádherná (^) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (17.2.2010, 15:28)
Peknučká tortička (Y) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 15:08)
http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&feature=related
asi takto by sa to malo robit.... a vypada tu super ako ta vasa torta... este k tomu fialova moja oblubena farba..... no paradna.... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (17.2.2010, 15:00)
(clamp) (clamp) (clamp) nádhera
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 14:06)
este sa chcem opytat co je to ten visnovy gel a kam sa dava.... ja mam visne rada... pozerala som si na http://www.zeus-braun.sk/callebaut.html plky a tam maju naozaj vselico.... aj taketo.... ale lacnejsie je to asi doma robene
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 13:59)
ake to mate cele pekne a hladke... vela tort co tu vidim je hrbolatych a teda mne sa to moc nepaci a aj ten marcipan neni pene po bokoch potiehnuty ale zvlneny.... ja idem tiez robit tortu 1x na narodeniny mojich dcer ktore sa narodili v ten isty den len s 9 rocnym odstupom a ked tu vidim tie torty niektore tak sa aj bojim... a rozmyslam preco to tak maju... lebo mne to pripada ako pokazena torta a moc sa mi nepaci..... ale vasa je nadherna.... no myslim ze asi im chyba plnka ktora ide pod tu hmotu aby to nebolo take nepekne az skarede... alebo maju ten marcipan moc tenko rozvalkany... neviem... co myslite, isto budete vediet ked tak pozeram na vasu krasnu tortu....
ODPOVEDAŤ
Janette H. (janett117) ID 29131 (17.2.2010, 15:09)
Našla som video o poťahovaní torty:
http://www.youtube.com/watch?v=0bLp3B-mFus&feature=related

Ale, samozrejme, je tam toho viac.

Nech Vám podarí tortička!
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 16:43)
este sa vas musim opytat ze ci je dobra aj plnka napr tie rozmixovane visne a tvaroh s cukrom....
ODPOVEDAŤ
Janette H. (janett117) ID 29131 (17.2.2010, 17:47)
višne a tvaroh spolu idú, ale pozor pri poťahovaní - od tvarohu sa Vám môže topiť poťahovka.
Ja by som odporučila naplniť tortu tvarohovou plnkou ale pod poťah dať určite maslový krém. (hoc len maslo vymiešané s cukrom)
ODPOVEDAŤ
Janette H. (janett117) ID 29131 (17.2.2010, 14:57)
postupne:

1. Višňový gel som kúpila v Zeelandii, obshauje kúsky ovocia, resp. celé vykôstkované višne, môžete použiť kľudne aj višňový džem. Ja, napr. nemám rada, keď sa mi pri plnení torty s krémom "ťahajú" aj višne, tak tento gel, toľko koľko potrebujem na tortu si rozmixujem ponorným mixérom nie celkom na kašu. Len tak aby tie višne boli rozkúskované.
2. Tortu aj keď potriete krémom, je potrebné pekne zarovnať aj krém a dať ju pred potiahnutím schladiť. Oveľa ľahšie sa s ňou potom pracuje. Keď dáte poťahovku na tortu, je potrebné ju ešte uhladiť. Ja mám síce na to žehličku, ale zo začiatku som hladila len rukami a šlo to. Takže tortu je treba pekne pouhládzať,aby bol krásne rovný poťah.
3. Máte pravdu, poťahovka nesmie byť tenučká, pretože potom sa s ňou zle pracuje a trhá sa. Správne by mala byť hrubá cca 4 mm, ale nechodím okolo nej s pravítkom. Ja to už robím "od oka". Na správnu hrúbku prídete aj sama, ale na začiatok radšej vyvaľkať an hrubšie, aby sa neroztrhla pri prenášaní na tortu.
4. Hmota sa nebude na bokoch vlniť vtedy, keď vyvaľkáte o dosť väčšiu placku hmoty, ako je torta. Keď je vyvaľkané malé množstvo hmoty, teda placka nie je dosť veľká oproti veľkosti torty, nemáte na bokoch dosť hmoty, s ktorou si pomáhate urovnávať kraje. Práve vtedy, keď nie je na dostatočnú veľkosť vyvaľkaná hmota sa stane to, že sa boky zvlnia.

Asi to píšem ako nezrozumiteľne. Na youtube.com je aj video, kde pekne ukazujú poťahovanie torty. Keď to nájdem, pripojím link.
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 15:07)
nasla som jedno aj som to poslala do komentara jednej co pytala radu ako farbit marcipan a tam to zrovna tak robi ze si tortu obali do blnky a da do chladnicky.... a dakujem za cenne rady.... som zevedava ako to budem mat ja.... ale vidim chyby inych tak sa z nich ucim a rozmyslam preco to tak maju a vyvarujem sa im
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu