Janette H. (janett117) ID 29131 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Fialová II
[ recept č. 23641 zo dňa 17.2.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
čokoládový korpus, višňový gel, falošný parížský krém, váha cca 7 kg |
| Viera D. (Vieraded) ID 133034 (11.4.2010, 18:54) |
Prekrásna, javascript m(´ ´) , poradte ako robiť tie volániky na boku, mate na to asi nejaké špeciále náradie? ďakujemjavascript m(´ ´) |
ODPOVEDAŤ |
| Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 (18.2.2010, 20:04) |
Tak táto torta je neskutočne krásna... Normálne mi vyrazila dych... |
ODPOVEDAŤ |
Dáška T. (ramgad) ID 47426 (18.2.2010, 9:06) |
velmi pekna . Mozem mat 2 otazky? Co je falosny parizsky krem? A kde je Zeelandia? |
ODPOVEDAŤ |
| Janette H. (janett117) ID 29131 (18.2.2010, 10:03) |
Falošný parížák je uvarená šľahačka ako na klasický parížský krém, ktorý sa šľahá na druhý deň akurát do neho pridáš maslo ako na klasický krém. Zeelandia je firma, ktorá sa zaoberá predajom materiálu pre cukrárov. |
ODPOVEDAŤ |
Elena M. (elma12) ID 51912 (17.2.2010, 20:57) |
veľmi pekná |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (17.2.2010, 18:16) |
krásna torta a farba úplne super |
ODPOVEDAŤ |
| Vlasta B. (Vlasta77) ID 90103 (17.2.2010, 17:48) |
nádherná |
ODPOVEDAŤ |
| Mária M. (likavka) ID 53375 (17.2.2010, 17:29) |
Nadherna ako si dosiahla taku krasnu farbu? Použivaš gelove,alebo ake?Mna čakaju torty v aprili 2 a v maji jedna k u kršteniu. Ale ja použivam farby z drogerie a to z toho nevykuzlim nejake farby-odtiene.To aby som si objednala gelovky,čo? |
ODPOVEDAŤ |
| Janette H. (janett117) ID 29131 (17.2.2010, 17:50) |
Ďakujem. Používam gelovky, na tejto torte som poťah farbila odtieňom Violet. |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína K. (katana) ID 41442 (17.2.2010, 17:12) |
nádherná |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (17.2.2010, 15:28) |
Peknučká tortička |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 15:08) |
http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&feature=related asi takto by sa to malo robit.... a vypada tu super ako ta vasa torta... este k tomu fialova moja oblubena farba..... no paradna.... |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (17.2.2010, 15:00) |
nádhera |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 14:06) |
este sa chcem opytat co je to ten visnovy gel a kam sa dava.... ja mam visne rada... pozerala som si na http://www.zeus-braun.sk/callebaut.html plky a tam maju naozaj vselico.... aj taketo.... ale lacnejsie je to asi doma robene |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 13:59) |
ake to mate cele pekne a hladke... vela tort co tu vidim je hrbolatych a teda mne sa to moc nepaci a aj ten marcipan neni pene po bokoch potiehnuty ale zvlneny.... ja idem tiez robit tortu 1x na narodeniny mojich dcer ktore sa narodili v ten isty den len s 9 rocnym odstupom a ked tu vidim tie torty niektore tak sa aj bojim... a rozmyslam preco to tak maju... lebo mne to pripada ako pokazena torta a moc sa mi nepaci..... ale vasa je nadherna.... no myslim ze asi im chyba plnka ktora ide pod tu hmotu aby to nebolo take nepekne az skarede... alebo maju ten marcipan moc tenko rozvalkany... neviem... co myslite, isto budete vediet ked tak pozeram na vasu krasnu tortu.... |
ODPOVEDAŤ |
| Janette H. (janett117) ID 29131 (17.2.2010, 15:09) |
Našla som video o poťahovaní torty: http://www.youtube.com/watch?v=0bLp3B-mFus&feature=related Ale, samozrejme, je tam toho viac. Nech Vám podarí tortička! |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 16:43) |
este sa vas musim opytat ze ci je dobra aj plnka napr tie rozmixovane visne a tvaroh s cukrom.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janette H. (janett117) ID 29131 (17.2.2010, 17:47) |
višne a tvaroh spolu idú, ale pozor pri poťahovaní - od tvarohu sa Vám môže topiť poťahovka. Ja by som odporučila naplniť tortu tvarohovou plnkou ale pod poťah dať určite maslový krém. (hoc len maslo vymiešané s cukrom) |
ODPOVEDAŤ |
| Janette H. (janett117) ID 29131 (17.2.2010, 14:57) |
postupne: 1. Višňový gel som kúpila v Zeelandii, obshauje kúsky ovocia, resp. celé vykôstkované višne, môžete použiť kľudne aj višňový džem. Ja, napr. nemám rada, keď sa mi pri plnení torty s krémom "ťahajú" aj višne, tak tento gel, toľko koľko potrebujem na tortu si rozmixujem ponorným mixérom nie celkom na kašu. Len tak aby tie višne boli rozkúskované. 2. Tortu aj keď potriete krémom, je potrebné pekne zarovnať aj krém a dať ju pred potiahnutím schladiť. Oveľa ľahšie sa s ňou potom pracuje. Keď dáte poťahovku na tortu, je potrebné ju ešte uhladiť. Ja mám síce na to žehličku, ale zo začiatku som hladila len rukami a šlo to. Takže tortu je treba pekne pouhládzať,aby bol krásne rovný poťah. 3. Máte pravdu, poťahovka nesmie byť tenučká, pretože potom sa s ňou zle pracuje a trhá sa. Správne by mala byť hrubá cca 4 mm, ale nechodím okolo nej s pravítkom. Ja to už robím "od oka". Na správnu hrúbku prídete aj sama, ale na začiatok radšej vyvaľkať an hrubšie, aby sa neroztrhla pri prenášaní na tortu. 4. Hmota sa nebude na bokoch vlniť vtedy, keď vyvaľkáte o dosť väčšiu placku hmoty, ako je torta. Keď je vyvaľkané malé množstvo hmoty, teda placka nie je dosť veľká oproti veľkosti torty, nemáte na bokoch dosť hmoty, s ktorou si pomáhate urovnávať kraje. Práve vtedy, keď nie je na dostatočnú veľkosť vyvaľkaná hmota sa stane to, že sa boky zvlnia. Asi to píšem ako nezrozumiteľne. Na youtube.com je aj video, kde pekne ukazujú poťahovanie torty. Keď to nájdem, pripojím link. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.2.2010, 15:07) |
nasla som jedno aj som to poslala do komentara jednej co pytala radu ako farbit marcipan a tam to zrovna tak robi ze si tortu obali do blnky a da do chladnicky.... a dakujem za cenne rady.... som zevedava ako to budem mat ja.... ale vidim chyby inych tak sa z nich ucim a rozmyslam preco to tak maju a vyvarujem sa im |
ODPOVEDAŤ |