. .. .. .. .. .. .
. .

Hrnčekové žemľové knedle - RECEPT 22704

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 90103 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Hrnčekové žemľové knedle


[ recept č. 22704 zo dňa  ]


Hrnčekové žemľové knedle


POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky hrubej múky, 1 lyžička kypr.prášku, 2 žemle alebo rožky, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, štipka soli a tuk na vymastenie hrnčekov, 4 štrvťlitrové hrnčeky ja som tento krát cesto dala do srnčieho chrbta do ktorého som použila dvojitú dávku

POSTUP PRÍPRAVY

1. V mise zmiešame múku s PDP a na kocky pokrájané žemle alebo rožky. Pridáme v mlieku rozmiešané žltky, posolíme a vypracujeme cesto.
2. Cesto zľahčíme tuhým snehom z bielkov a plníme ním 4 štvrťlitrové hrnčeky dobre vymastené tukom, a to iba do dvoch trtín, pretože pri varení cesto zväčší svoj objem
3. Hrnčeky vložíme do väčšieho hrnca s vodou, ktorá by mala siahať asi do ich polovice a prikrijeme.
4. varíme asi 30 minút, potom do stredu pichneme špajdlu či je suchá ak áno knedle sú uvarené.
5. krájame na plátky a podávame ako prílohu k mäsu a omáčkam.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v srnčiom chrbte
po vyklopení


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Lienka | Hrnčekové žemľové knedle | Milánske rizoto >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (27.10.2010, 18:41)
Dobry napat robit knedlik vo forme.
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.1.2010, 20:00)
formička je ozaj krásna a je to aj super nápad (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Vlasta B. (Vlasta77) ID 90103 (27.1.2010, 12:58)
srnči chrbat mam z domácich potrieb. je porcelánový a využívam ho pri každej možnej príležitosti t.j. knedle, fašírka, pečenie.....mám aj kovový no od kedy mám tento, ten druhý ani nevyužívam.
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 10:36)
a tieto hrncekove hnedliky robim,ine ani nie!Mne chutia ovela viac ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 10:35)
a ja chcem taku formicku (Y),odkial ju mas?
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (27.1.2010, 9:29)
super a tej forme si tiez varila 30minut ? (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Vlasta B. (Vlasta77) ID 90103 (27.1.2010, 12:58)
aj v tejto no kontrolovala som to už od 20-25 min.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu