. .. .. .. .. .. .
. .

...fiskgratang - zapekana ryba po svedsky... - RECEPT 18169

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 26145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


...fiskgratang - zapekana ryba po svedsky...


[ recept č. 18169 zo dňa  ]


...fiskgratang - zapekana ryba po svedsky...


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g ryby (napr. tresky alebo podobne) * 2, 5 dl smotany na varenie * cerstvy alebo mrazeny kopor * citronova stava * sol * hladka muka * zemiakove pyre * olivovy olej

POSTUP PRÍPRAVY

Jedna sa o rybu zapecenu so smotanou a zemiakovym pyre...dalsia svedska klasika...:)

1. ako prve dame varit zemiaky na zemiakove pyre...
2. zapekaciu misu vymazeme olivovym olejom a do prostriedku ulozime rybie filety..poriadne pokvapkame citronovou stavou a osolime...
3. smotanu na varenie vymiesame s jednou-dvomi lyzicami hladkej muky, pridame sol a kopor podla chuti..
4. hotove zemiakove pyre naporcujeme okolo rybky v zapekacej mise
5. smotanu vylejeme na rybku a dame zapiect na cca 210 stupnov, priblizne 25-30 minut...hotovo :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. rybu do zapekacej misy dame surovu/rozmrazenu, dobre ocitronovanu a osolenu...naokolo naporcujeme zemiakove pyre...
2. smotanu rozmiesanu s hladkou mukou a koprom vylejeme na rybku..ak sa rozleje aj poza zemiacky, nevadi, no rybka by mala byt zaliata smotanou aby sa pekne udusila..
3. cas som presne nesledovala, sledovala som najma farbu zemiakoveho pyre, no tipujem tych 25-30 minut...*dobru chut*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ...prazenica de luxe s cukinou a syrom feta... | ...fiskgratang - zapekana ryba po svedsky... | Jablkový koláč s polevou z javoroveho sirupu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.9.2009, 21:26)
Mnam, vyborne to vyzera. My rybky milujeme, tak toto urcite v blizkej buducnosti skusim. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.9.2009, 19:18)
Adka, to sa tesim, ze sa ti takato uprava rybky pozdava, dufam si na nej raz pochutite... (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.9.2009, 20:23)
ja síce ryby nemusím, ale moji chalani áno - vyzerá to veľmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.9.2009, 20:34)
Ivet ja prave cumakujem na tvoje batozky s tvarohom a lekvarom ;-) ryby ja zase musiiim :-) :-) tak si snad synovia pridu na svoje ak vyskusas receptik (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.9.2009, 20:42)
určite vyskúšam, pretože to vyzerá super (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.9.2009, 18:34)
Ti Svedi musia byt alebo pracoviti,alebo vela odpocivaju ked si robia take raz-dva-tri jedla :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.9.2009, 19:51)
Mas pravdu Lubka vo vsetkych bodoch ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2009, 21:29)
... peeknučká rybka Evi :) a určite aj straašne dobručká - rybky ľúbime - vyskúšame (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.9.2009, 18:04)
Dakujem Matka, (F) (F) (F) my sme prave rybku dopapali, (jidlo) dobre bolo! ak vyskusas receptik, potesim sa reakcii (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (20.9.2009, 20:24)
Evulík a jeho švédske špécie opäť útočia! :-) superný rybí receptuš - všetky ingrediencie lahodia môjmu žalúdku i očkám čiže už len treba vyskúšať (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (20.9.2009, 20:27)
Evi, vitaj (L) (L) (L) konecne som si nasla cas na pridanie receptiku, mozno niekomu pride vhod :-$ :-$ nase nedelne rybacie variacie nemaju konca kraja ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.9.2009, 20:15)
Evi, to je parádne (Y) a isto aj dobrotka. chcem sa spýtať - rybky treba asi opiecť pred tým, než ich dávame na plech? alebo netreba? neotáčajú sa? Závidím Vám, Švédom, :-) že máte k dispozícii rôzne druhy rýb a čerstvé... u nás nič moc, aj keď v poslednej dobe sa to o niečo zlepšilo. :-(
Tento receptík si odkladám, niekedy cez týždeň kúpim rybu *-) Ahoj, dík za receptuš (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (20.9.2009, 20:20)
cau Kika, dakujem za pochvalu :-$ receptik je jednoduchy az na to, ze spravit pyre trosku casu zaberie...rybku som pouzila mrazenu, cerstve ryby kupujeme len malokedy, skor si nejake ulovime nez kupime ;-) ;-) rybka sa nemusi obracat a do pekaca sa dava surova..dopisem do receptu..dufam sa ti podari ak vyskusas, nema sa co pokazit :) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.9.2009, 19:58)
Ooooooch Evik,co mi to tu stvaras za dobroty 8o| 8o| 8o|..dalsia svedska specia (jidlo) (jidlo) (jidlo)uz aby som mala po diete ;-) (L) (L) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (20.9.2009, 20:02)
(L) (L) (L) je to dobrotka Matka, a nic zlozite...da sa aj dietnejsia verzia pripravit ale asi bez tych zemiackov :) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.9.2009, 20:12)
a bez smotany 8o| :-S..takze mi zostava rybka s koprom :-) :-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (20.9.2009, 20:15)
:-D aj to je dobrotka ;-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu