. .. .. .. .. .. .
. .

Šťavnatý koláč so slivkami - (na obrázku vľavo) - RECEPT 17090

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Šťavnatý koláč so slivkami - (na obrázku vľavo)


[ recept č. 17090 zo dňa  ]


Šťavnatý koláč so slivkami - (na obrázku vľavo)


POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady na prípravu 1 plechu: 20 g kvasníc /cca polovička kocky/, 1 PL práškového cukru, 0,2 l vlažného mlieka, 400 g polohrubej múky, trochu soli, 1 vajce, 75 g práškového cukru, 75 g roztopeného masla /najlepšie od Raja/, 1250 g sliviek, 50 g sekaných mandlí, 25 g kryštálového cukru, 1/2 ČL mletej škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Kvasnice s 1 PL cukru rozpustíme v mlieku a necháme pod pokrývkou 15 minút. (Do hrnčeka nalejte 0,2 ml vlažného až mierne teplého mlieka - šupnite ho na pár sekúnd do mikrovlnky, rozdrobte doňho droždie, pridajte 1 PL práškového cukru, štipku soli, jemne všetko premiešajte a hrnček prikryte uterkou). Pozn. Je veľmi dôležité, aby mlieko nebolo ani príliš studené, ani horúce, proste niečo medzi tým, inak kvások nenakysne.

2. Kvasnicové mlieko zmiešame spolu s polovicou múky, soľou, vajcom, 75 g cukru a roztopeným maslom - pozor, nesmie byť horúce! (Maslo roztopíme napr. tak, že kocku masla, najlepšie Rajo, dáme do hrnčeka a na pár sekúnd vložíme do mikrovlnky, vyberieme a miešame vidličkou pokým sa maslo úplne neroztopí. Keď sa vám bude zdať príliš horúce, šupnite ho nachvílu do chládku, teda do chladničky). Zvyšnú múku postupne pridávame, až kým sa cesto neodlepuje od kraja misky: ak sa ešte lepí, pridáme trochu múky. Cesto necháme 30 minút kysnúť.

3. Slivky umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a ešte dva razy narežeme, najprv na polky a potom na štvrťky.
Cesto silno premiesime a zľahka rozvaľkáme (Ak máte jednoručný valček, môžte vaľkať aj priamo na plechu). Plech potrieme maslom a cesto naň uložíme.

4. Slivky poukladáme na cesto pekne jednu vedľa druhej nahusto, tak aby nebolo vidieť cesto, reznou stranou nahor, posypeme mandľami. Rúru predhrejeme na 220 C. Koláč pečieme 30 minút v spodnej časti rúry. Zvyšný cukor (25 g) zmiešame so škoricou a koláč rovnomerne posypeme (Môžete použiť aj škoricový cukor, ktorý dostať kúpiť v obchode). Ku koláču podávame osladenú šlahačku. P.S. Na slivkovom koláči si pochutíte na jeseň, keď slivková sezóna vrcholí.
<< Letná tekvicová polievka | Šťavnatý koláč so slivkami - (na obrázku vľavo) | Trený koláč s banánmi >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu