. .. .. .. .. .. .
. .

Holandská omáčka pre začiatočníkov - RECEPT 16606

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OMÁČKY

ID 63913 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Holandská omáčka pre začiatočníkov


[ recept č. 16606 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 osobu: 1 žĺtok; trošku mlieka (približne 1:1 k žĺtku)-môžeme použiť vývar, smotanu, čokoľvek; 1/8 masla (môže byť pokojne viac); biele korenie, soľ, limetková alebo citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si nachystáme všetky prísady, aby sme ich mali po ruke. Potom si pripravíme vodný kúpeľ, teda hrniec, misku a vodu. Do hrnca nalejeme vodu a dáme hriať, ale pamätajte, voda nesmie vrieť! Do toho položíme misku s maslom a dáme to rozpustiť. Z masla je vhodné odobrať penu, ale ide to aj s penou, nebojíme sa toho. Toto si odložíme nabok, pripravíme si to najpodstatnejšie: do vodného kúpeľa šup misku s žĺtkom, do toho nalejeme vhodnú tekutinu (sladkú motanu, vývar, mlieko), osolíme, okoreníme a ľubovoľným šľahacím nástrojom 2-4 minúty v tom vriacom vodnom kúpeli šľaháme do peny. potom pricvrkávame roztopené maslo a zašľahávame ho do hmoty. NEZABÚDAJME NEPRESTAJNE ŠĽAHAŤ!! jedno zmačknutie polovičky limetky omáčičku zahustí. okoštujeme. Môžeme dochutiť soľou a korením, prípadne octom alebo strúhanou cibuľou.
Holandská omáčka má lahodnú syrovú chuť, hoci okolo syra ani nešla! hodí sa k takým fajnovkám ako sú varená špargľa či losos, ale vychutnáte si ju aj s obyčajnými kuracími prsiami, hranolkami alebo vyprážaným syrom.
<< Hríb | Holandská omáčka pre začiatočníkov | Lienka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana Tytykalová (rivonka) ID 157170 (30.5.2012, 17:22)
Vyborny recept (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (27.12.2011, 10:08)
môj brat ju urobil tieto vianoce (Y) (Y) (Y)
je jednoducho fenomenálna a ideálne k lososovi, ktorého tiež urobil. tu je recept, len lososa robil s holandskou omáčkou.
http://www.toprecepty.sk/recept/929-losos-v-pare-s-bylinkovou-zalievkou/
ODPOVEDAŤ
Martina Ď. (MartinaD) ID 55322 (12.9.2009, 12:26)
píšete, že voda nesmie vrieť, keď sa rozpúšťa maslo. Žĺtko s mliekom potom už môže byť vo vriacom kúpeli? hm... som zvedavá, či sa mi to podarí, trochu ste ma vystrašili tým, že sa zvykne omáčka seknúť :-$
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (evee.s) ID 63913 (15.9.2009, 23:38)
voda by nemala vrieť po celý čas prípravy, inak sa to lepí na tú misku a plávajú tam pripečené kúsky (ble). Sekať sa to vie pri pridávaní masla, ale dá sa s tým vypiecť tak, že z toho rozpusteného masla sa lyžičkou odoberie pena.
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (1.8.2009, 19:32)
no je to pekne rozpisane , ale ja som to vobec nepochopila :^) :-o,ale ked si to precitam este asi 10 krat dojem na to ako sa to robi :-p
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (evee.s) ID 63913 (4.8.2009, 23:46)
treba vyskúšať (Y) snažila som sa opísať postup čo najpresnejšie, v podstate ide len o to, šľahať to vajco so smotanou , soľou a korením, potom tam jemne dať to roztopené maslo a dokysliť to tou limetou, ale dá sa aj vínom. V podstate jednoduchá vec, ale holandská omáčka je sviňa, čo sa môže kedykoľvek seknúť- preto ten podrobný návod.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu