. .. .. .. .. .. .
. .

Banánovo - datlový chlebík (ak sa nam zvyšili datle z vianoc :)) - RECEPT 15865

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 5745 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Banánovo - datlový chlebík (ak sa nam zvyšili datle z vianoc :))


[ recept č. 15865 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

225 g polohrubej múky 2 1/4 lyžičky prášku do pečiva 100 g masla nakrájaného na kúsky 125g vykôstkovaných a posekaných datlí 75 g cukru 2 nahrubo pomiagané banány 2 lyžice medu 2 jemne rozšľahané vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

1. Hlbokú, štvorhrannú formu dlhé 20-25 cm (ja mam 30-v pohode) vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie. Niečo podobné, ako forma na biskubský chlebík.
2. Do veľkej misy preosejeme múku. Pridáme maslo a končekami prstov spracujeme cesto podobné posýpke.
3. Pridáme cukor, datle, banány , vajcia a med a vypracujeme cesto stejakúce z varechy.
4. Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a povrch dohladka rozotrieme nožom.
5. Pečieme asi hodinu na 160C dozlatohneda. Potom do stredu vpichneme kovový špíz. Ak po vytiahnutí zostane čistý, chlebík je upečený.
6. Upečený chlebík necháme vychladnúť vo forme cca 10 min a potom vyklopíme.
7. Podávame teplý, alebo studený.

skoda, že som ho už robila a neodfotila som... :(

tip: tento chlebík vydrží aj niekoľko dní, ak ho zabalíte a uložíte na chladné a suché miesto
tip2: datle môžete nahradiť aj iným druhom sušeného ovocia, ako napr. slivkami, alebo marhuľami.

tento recept je z knizocky, ktoru som dostala ako svadobny dar od jednej znamej Slovart: Pečenie.
<< Šampiňóny | Banánovo - datlový chlebík (ak sa nam zvyšili datle z vianoc :)) | Zahradník >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu