. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Šampiňónová omáčka*♥* - RECEPT 15314

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OMÁČKY

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


*♥*Šampiňónová omáčka*♥*


[ recept č. 15314 zo dňa  ]


*♥*Šampiňónová omáčka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

veľká cibuľa, 30 - 40 dg šampiňónov, olej, soľ, rasca, mčk, vegeta, 200 ml smotany na varenie, 3 navŕšené čL hladkej múky, citrónová šťava (cca 1/2 citróna) podľa chuti, podľa potreby mlieko na zriedenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu. Popražíme ju do sklovita a pridáme pokrájané šampiňóny. Restujeme, osolíme, prihodíme mčk i rascu. Trocha podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou, kým huby zmäknú (cca 10 min).
Zatiaľ si pripravíme zátrepku z trochy studenej vody a hladkej múky, rozšľaháme tak, aby neobsahovala hrudky. K šampiňónom prilejeme smotanu, necháme povariť a prilejeme zátrepku. Stále miešame, aby sa nám to nepripaľovalo. Podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku, pridáme (alebo nie) ďalšiu smotanu alebo mlieko. Povaríme asi 2 min, pričom ešte môžeme ochutiť trochou vegety. Keď omáčku odstavíme, dochutíme ju do finálnej podoby citrónovou šťavou (neprešvihnúť :-) )


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na oleji speníme cibuľu.
pridáme pokrájané šampiňóny. Restujeme, osolíme, prihodíme mčk i rascu.
K šampiňónom prilejeme trocha smotany na varenie a mlieko. Necháme zovrieť a potom prilejeme zátrepku (múku rozšľaháme v studenej vode alebo mlieku pomocou habarky či metličky, nesmú byť hrčky)
Zátrepka sa môže ľahko pripaľovať, takže poriadne miešame. Omáčka zhustla, takže u môžme zriediť (mliekom, príp. vodou). Po zriedení prevaríme. A dochutíme citrónom, soľou, mčk podľa vlastných chuťových buniek.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Královna slaná - na den dětí uvnitř překvapení | *♥*Šampiňónová omáčka*♥* | Svadobná torta 3 poschodová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
veronika s. (veris) ID 65444 (16.3.2014, 10:31)
:-p
ODPOVEDAŤ
jarmila b. (tepánek) ID 182316 (21.7.2012, 10:46)
paráda ,,,idem na to :-) použijem ju na diviačie závitky ,,,vďaka vyzerá fantastycky :-)) dám si potom recept do mojich ale uvediem že omáčka ja tvoje dielo :-))
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (18.11.2009, 17:31)
(Y) (Y) (Y)joooooooooooj toto ja veeeeeeeeelmi lubim (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.11.2009, 18:02)
Ahojky :-) ja som to dnes akurát varila. Tiež to máme radi, dobrota velikánska (pl) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu