Pripravíme si klasickú piškótu zo ...">
končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Susedkina svieženka[ recept č. 14288 zo dňa 18.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Piškóta zo 6 alebo 8 vajec, na plnku: 2 x piškóty OPAVIA (spolu 240g), marhuľový kompót (alebo broskyňový alebo mandarínkový), mleté orechy, na ozdobenie: džem, šľahačka (alebo 2x šľahačka v prášku a 1x kyslá smotana) POSTUP PRÍPRAVY Táto svieženka je ako "báseň", ľahučká, nadýchaná, šťavnatá... Pripravíme si klasickú piškótu zo 6 alebo 8 vajec, do 1/2 cesta pridáme kakao. Na plech najprv nalejeme žltú časť a potom cikcakovito kakaovú časť. Dáme upiecť. Na plnku: zomelieme piškóty, pridáme nakrájaný kompót na malé kúsky (mandarínky netreba krájať), pridáme potrebné množstvo kompótovej šťavy,aby vznikla vláčna hmota a podľa potreby pridáme cukor a mleté orechy. Šľahačku na vrch dáme buď klasickú alebo vymiešame podľa návodu 2 práškové šľahačky a potom pridáme kyslú smotanu. Cesto po vychladnutí pokropíme buď kompótovou šťavou, alebo rumom,natrieme džemom, navrstvíme plnku a potom šľahačku. Ak je to možné, necháme aspoň hodinku postáť a potom krájame na rezy. |
anička b. (3xha) ID 57260 (18.5.2009, 13:45) |
vyzerá suprovo sem z postupom |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (18.5.2009, 12:17) | |
ODPOVEDAŤ |