Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov)
Jogurtovo-jahodový krém s ovocnou šťavou
[ recept č. 1416 zo dňa 14.5.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
JOGURTOVÝ KRÉM: 500 g bieleho jogurtu * 4-5 PL kryštálového cukru * 1-2 vanilkové cukry * potravinárska želatína 20 g - dajte ju napučať do 2 dcl teplého mlieka * jahodový kompót * OVOCNÁ ŽELATÍNA: ovocná šťava z kompótu doplnená vodou do 0,5 l * cukor podľa chuti * 1 želatína 20 g * vysoké poháre na stopke plus lyžičky na dlhých stopkách :-)))) * na vrch šľahačka
POSTUP PRÍPRAVY
Jednoduchý postup, hoci to tak nevyzerá.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Jogurtový krém je úplne jednoduchý: do misy nalejte jogurt, |
|
2. pridajte vanilkové cukroše, |
|
3. práškový cukor (samozrejme, podľa chuti) Nezabudnite pri sladení, že keď krém v chladničke vychladne, bude na jazyku kyslejší, ako keď je izbovej teploty. |
|
4. Do 1,5-2 dcl teplého mlieka dajte napučať želatínu a potom ju vlejte do jogurtu. Dobre zamiešajte. |
|
5. a na záver pridajte pokrájané scedené ovocie - pridala som jahody. |
|
6. Nachystajte si vysoké poháre, ktoré položte do nízkej misy, ako vidíte na obrázku. V tejto polohe poputujú do chladničky vychladnúť a stuhnúť s jogurtovou plnkou. |
|
7. Jogurtový krém opatrne malou lyžičkou naneste do pohárov. Dávajte pozor, aby poháre ostali čisté a bez jogurtových capancov :-))))))) |
|
8. Naplnené poháre preneste do chladničky a nechajte poriadne stuhnúť. |
|
9. Želatínovo-ovocnú náplň urobíte podľa návodu na želatíne s 0.5 litra ovocnej šťavy z kompótu. Šťavu z kompótu dolejte buď ovocným džúsom, vodou, oslaďte podľa chuti, ja som pridala dokonca aj červené potravinárske farbivo, pretože šťava z jahôd nemala červenú farbu, ale slaboružovú :-) |
|
10. Poriadne vychladnutý a stuhnutý jogurtový krém dolejte ovocnou šťavou a šup naspäť do chladničky. Nalievajte opatrne, najlepšie veľkou lyžicou. |
|
11. Na prípravu tohto krému použite menšie poháre na stopke, kľudne aj poháre na koňak, šampaňské, alebo biele víno. Vystačí to na viac porcií. Určite sa Vám vydaria, nie je v tom nič zložité. Jednotlivé vrstvy môžete aj prekladať, ale bude Vám to dlhšie trvať a želatínu budete musieť zakaždým zahriať, aby sa dala nalievať. Nech sa Vám darí, dievčence! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Michaela m. (mita9) ID 230772 (15.3.2012, 19:51) |
mne sa to nepodarilo a to malo byt pre svokrovcov na zajtra a vyslo mi to na 16 poharov ja neviem co s tym idem robit |
ODPOVEDAŤ |
| Janka L. (31jankal) ID 47893 (13.11.2009, 9:27) |
aj očká sa najedli krásne na pohľad a istotne to aj skvele chutí |
ODPOVEDAŤ |
| Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.11.2009, 9:25) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (7.2.2008, 15:04) |
Marcelka, robievam to casto a su suúper... dik za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Č. (janita) ID 7581 (15.5.2007, 19:43) |
tak, predsa sa mi to podarilo odfotiť , chutí to vynikajúco, hlavne teraz, keď sme chorí a zmrzlinu nemôžeme http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=98289 |
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (15.5.2007, 18:14) |
toto som vcera jedla este doteraz klikujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.5.2007, 19:22) |
Zlatíčko, klikovanie Ti nepomôže Podľa mňa by si mala začať nejaký trojfázový tréning v posilovni |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Č. (janita) ID 7581 (upravené 15.5.2007, 18:01) |
tak toto nemá chybu , moja jogurtová zmes sa už chladí, práve som dovarila želatínu, o chvíľku sem hodím fotku hm, vybili sa mi baterky vo foťaku a pochybujem, že nám tá dobrotka vydrží do zajtra |
ODPOVEDAŤ |
| Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (15.5.2007, 12:38) |
Mam novy napad na nazov tohto receptu: Co takto: Sliny az pod stolom ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (15.5.2007, 12:45) |
a papierové kapesníky k tomu |
ODPOVEDAŤ |
| Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (14.5.2007, 23:59) |
Tak toto je super diky marcelka |
ODPOVEDAŤ |
| NINA R. (nina003) ID 366 (14.5.2007, 14:26) |
krásne |
ODPOVEDAŤ |