. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Zapekaný baklažán*♥* - RECEPT 13530

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


*♥*Zapekaný baklažán*♥*


[ recept č. 13530 zo dňa  ]


*♥*Zapekaný baklažán*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

baklažán, olivový olej, mozzarella, paradajky, cesnak, zemiaky, soľ, mčk, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo robím súčasne s pečenými zemiakmi, ktoré sa k baklažánu dobre hodia. Ich prípravu tu nebudem opisovať, ale vždy zopár zemiakov, ktoré sa už pečú, zoberiem a rozložím ich do pekáča, v ktorom bude baklažán. Samozrejme, pekáč je vymastený olejom.
Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme pol hodky stáť. Potom papierovou utierkou odsajeme z neho uvoľnenú vlhkosť. Kolieska rozložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme ich olejom, okoreníme mčk, cesnakom, môžeme i ovegetiť. Poukladáme paradajky nakrájané na hrubšie plátky a roztrúsime na ne kúsky mozzarelly.
Posypeme nasekanou bazalkou (čerstvou alebo mrazenou) a dáme piecť do rúry. (160°C asi 40 min)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

kolieska baklažánov uložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme olivovým olejom, posypeme mčk (a vegetou)
naukladáme cesnakové plátky, paradajky a mozzarellu
posypeme nakrájanou bazalkou
pečieme cca 30 - 40 min (160°C)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Domáce rožky*♥* | *♥*Zapekaný baklažán*♥* | prsia na 40tku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
maria H. (Majusik) ID 42132 (19.8.2011, 22:31)
Je to baklazan neni to cukina???
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.8.2011, 23:16)
Je to baklažán... :-) Cukinu mám v receptoch, ale trocha inak... treba pozrieť :-$ http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41661&user=32120 a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41733&user=32120
ODPOVEDAŤ
Natália J. (natalustek) ID 52647, mimibazar.sk/natalustek (10.8.2010, 0:10)
vyborny recept (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2010, 11:29)
Natalka, teším sa, že chutilo (radost) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (25.5.2010, 0:14)
no toto vyzerá fajn, baklažán som ešte nejedla, tak musím niekedy vyskúšať. Len neviem, že či môžem dať na plech surové zemiaky, na to baklažán a ostatné, či sa to stihne upiecť, alebo už zemiaky trochu upiecť dopredu a potom tam pridať baklažán na plech
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.5.2010, 11:21)
Katka, ja to robievam s predpečenými (dá sa robiť aj s predvarenými) zemiakmi. Len nezabudni ten baklažán posoliť a nechať postáť. Z toho sa vylúči taká horká šťava, ktorú potom opláchneš alebo utrieš. Inak by bol horký. A je to dobrota. Tak držím palce (Y) a potom napíš, ako chutilo :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.6.2009, 17:30)
Ale toto je tiež mňamka :-D Veď zistíte, keď to urobíte. Alebo ste už robili? :-$
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (11.5.2009, 15:30)
Mňamky...... (Y) (Y) (Y) Teraz už len zeleninku. ;-) Mali sme samé oslavy a prejedali sa. (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu