. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Slané osie hniezda*♥* - RECEPT 13377

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


*♥*Slané osie hniezda*♥*


[ recept č. 13377 zo dňa  ]


*♥*Slané osie hniezda*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 600 g polohrubej múky, 450 ml mlieka, 3 PL kryštáľ.cukru, 2 čL soli, kvasnice-kocka, 100 ml oleja Plnka - 1 Hera, 2 žĺtka, 2 čL soli, vegeta, prelisovaný cesnak (nemusí byť, ale ja som dala celú hlavičku) , iná plnka - Hera, žĺtka, postrúhaný syr Niva alebo údený syr, alebo bryndza, trocha korenia, (alebo paprika) cesnak Na posypanie - rasca, sezam, slnečnica, mak, strúhaný syr alebo iné

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme do misy, mlieko trocha prihrejeme v mikrovlnke a pripravíme kvások, čiže do mlieka vložíme cukor, pridáme rozdrobené kvasnice a pridáme trolinku múky. Keď kvasnice vyjdú na povrch, vlejeme kvások do múky, pridáme soľ a olej a cesto poriadne vyhnetieme. Potom ho na povrchu trochu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Obvykle tak 30-40 min.
Medzitým si pripravíme plnku. Jednoducho zmixujeme heru, soľ, žĺtka, vegetu a cesnak (ja som naposledy pridala aj kocku bryndze, ale veľmi to nebolo cítiť, asi to bolo málo. treba dať viac).
Cesto vyložíme na dosku posypanú múkou, sformujeme ho a rozdelíme na 2 rovnaké časti.
Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme plnkou.
Zrolujeme ho do pekného šulca a môžeme dať schladiť do chladničky, v zime na balkón (30 min) aby sa lepšie krájalo. Ale nie je to nutné.
Obidva šulce potom krájame ostrým nožom na hrúbku asi tak 1,5 cm a vzniknuté špirály kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich posypať rascou, alebo syrom, al. sezamom atď. Ale taktiež nemusíme.
Dáme do rúry na 170°C cca 15 min .


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kým kysne cesto, v mixéri pripravíme plnku.
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 2 časti.
Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme polovicou plnky.
Zrolujeme ho do pekného šulca a môžeme dať schladiť do chladničky, v zime na balkón (30 min) aby sa lepšie krájalo. Ale nie je to nutné.
Obidva šulce potom krájame ostrým nožom na hrúbku asi tak 1,5 cm a vzniknuté špirály kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich posypať rascou, alebo syrom, al. sezamom atď.
Dáme piecť do rúry na 170°C cca 15 min .
Tieto sú so slnečnicou
Hodia sa k zeleninovému šalátu...ááá


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Cibuľový koláč (slaný)*♥* | *♥*Slané osie hniezda*♥* | Torta pre Majka a ocina >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ingrid H. (inca) ID 12837, mimibazar.sk/inca (10.5.2009, 10:40)
tuto dobrotku robievam často. (Y) v receptoch zo života 3 je pod názvom KOLÁČE Z JUHOSLÁVIE. mlieka dávam len 4dcl a je to tak akurát. po upečení sú mäkučké a nikdy dlho nevydržia, zjedia sa veľmi rýchlo. (zajic)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.5.2009, 12:23)
:-) to som nevedela, ze recept je juhoslovanského pôvodu. Ja mám tento recept od maminy a ona ho má od kolegu. Áno, od chlapa :-) A už to robievame roky. Tiež to robím už tak "odoka" , ale mrkla som si pôvodný škrabopis receptu doma u maminky, tam to bolo takto. Nič sa proste nedeje, že je cesto mäkké, aj tak sa s ním dobre robí. Ale skôr si neviem predstaviť, aké to môže byť, ak tam niekto dá ešte fúru múky navyše ;-)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (10.5.2009, 19:51)
je to super :-$ aj s tou furou muky :-$
ODPOVEDAŤ
Miriam F. (1mirela1) ID 12685, mimibazar.sk/1mirela1 (10.5.2009, 20:00)
:-D :-D :-D, to si fakt dosypala az kilo :-o :-o :-o. to sa ti muselo strasne tazko miesit, nie???ale urcite chutili aj tak (Y)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (10.5.2009, 20:02)
cele kilo nie,ale ozaj som to mala riedke...nechapem co je na tom zle ked napisem svoju skusenost...ved nenadavam na to ze neboli dobre...boli super aj na druhy den...a miesila mi to DP ;-)
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (28.4.2009, 22:15)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (22.4.2009, 21:41)
(Y) vyzeraju fantasticky!!! a naozaj ide do cesta 600g muky a 500ml mlieka? pytam sa len pre istotu... :-$ -ci to nieje nahodou chyba :-$ prosim dajte vediet, urcite spravim!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.4.2009, 21:59)
Áno, veru tieto množstvá dávam. Ale ak dáte trocha menej mlieka, zrejme sa nestane nič, cesto bude tuhšie, ale špirály po upečení aj tvrdšie o niečo. Tak dajte len 450 ml a potom uvidíte, či pridať nabudúce alebo nie. Celkom sa to dobre takto miesi a špirály sú také hebučké, čiže ja som takto zvyknutá |:o)
Zvyknem ich aj zmraziť a po vybratí z mrazničky nechám postáť a potom ich šupnem nachvíľu do hriankovača. :-p
Tak veľa elánu želám, určite sa podaria (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (22.4.2009, 22:12)
dakujem....aj ja teda dam taketo mnozstva (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (cela) ID 75552 (22.4.2009, 21:44)
Ja robím také isté, tiež mám v recepte 500 ml mlieka, ale nedávam toľko, potom je cesto veľmi riedke.
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (22.4.2009, 22:17)
hm....tak teraz neviem... *-) tak asi vyskusam najprv 450ml, a pripadne dolejem.... (tudledudle) (H)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (8.5.2009, 16:37)
ja som ich dnes robila a cesto je neskutocne riedke :-S musela som dosypat skoro cele kilo muky :-S
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.5.2009, 11:36)
neviem si predstavit, ako ste mohli dosypat kilo muky? ved by to bolo hustejsie, ako ked sa pecie chlieb. ja to bezne robievam s danym mnozstvom ingrediencii (+ alebo - pár lyžíc mlieka) a je to fajn. Robila som to uz aspon 20 krát. Ked cesto poriadne vypracujete a necháte nakysnúť, máte mäkké cestíčko, ktoré v pohode rozvalkate a dobre sa s ním robí.
Treba to vyskusat, risknut... žiadne gavalce múky by som nepridávala.
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (10.5.2009, 9:30)
na chlieb davam 300 ml vody alebo mlieka a pol kila muky (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (8.5.2009, 20:46)
fakt?.....no teda...ja som ich zatial stale este nerobila...to ma mrzi, tak ako je to mozne, ze niekomu tie suroviny sedia, a niekomu nie... :-@
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.5.2009, 11:48)
zalezi od toho, ako poriadne cesto vypracujete. nemyslim, ze by ste sa museli bat vyskusat to. ja som to robila aspon 20 krat. skuste pre zaciatok dat tych 450 ml mlieka. cesto dobre vypracovat, dat vykysnut , poriadne si pomucit dosku, cesto kydnut na nu, pomucit i cesto, rozkrojit a rozvalkať na 1 cm. Nebojte sa, garantujem vam, ze to bude super! |:o) Ved toto nie je cesto na buchty!!! Zachutia, uvidite. :-p
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (9.5.2009, 11:27)
podla mna je to blbost tolko mlieka a tolko muky ako je pisane...ale to je pravda co pisala Ivanka...bolo ich asi viac,ale boli dobre ked som tam dosypala tu muku...skoro cele kilo ;-)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (9.5.2009, 17:37)
:-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.5.2009, 11:42)
Tak ja to bezne robievam, uz som to niekde vyssie pisala a blbost to nie je. Viem, ze nerobím makový alebo orechový závin, je to jednoducho iný typ cesta. Ano, je to mäkke cesto, ale ked je riadne vymiesene, fajn sa da s nim robit a hniezda sú super krehucke.... takze ja nemam o com polemizovat. :-)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (10.5.2009, 9:29)
ale ved mne chutili....len som musela dosypat tu muku...inac boli super aj na druhy den :-) (H)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (8.5.2009, 18:48)
:-D :-D :-D :-D aspoň si ich mala viac (pirko) ;-) (kocka) (kocka) (kocka) (kocka)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu