. .. .. .. .. .. .
. .

Pestrá tácka z jedného cesta :) (linecké) - RECEPT 12938

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 31567 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Pestrá tácka z jedného cesta :) (linecké)


[ recept č. 12938 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Pestrá tácka z jedného cesta :) (linecké)


POTREBNÉ PRÍSADY

pre inšpiráciu... ja robím linecké cesto zo zlatým klasom, vynikajúco sa s ním pracuje: 300g hl. múky, 150g ml.cukor, 250g Hery, 3 balíčky Zlatý klas, 1 žĺtok, asi 1/4 balíčka PDP.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiesime. Jednoznačne odporučam zmiešať mixérom, lebo ručne to je utrpenie. Najskor to vyzerá úplne sypko a zdá sa, že sa to nikdy nespojí, ale postupne sa začne spájať do takých hrudiek, potom to už stačí domiesiť za pár sekúnd rukou. Netreba sa nechať zneistiť a nič navyše nepridávať. Nechať chvíľu odležať v chlade (asi pol hodinku) a môžme sa baviť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

klasika:)))
trošku kakaa do cesta a vymeníme vykrojené otvory...
nápad z mramorovanej poťahovacej hmoty na torty, teda ďalšia bavečka s tmavým a svetlým cestom...
no a tie maličké vykrojence, tiež dávam hneď na plech aby mi neostavalo veľa cesta a nemusela som toľko vaľkať. Potom ich šupnem do košíčka a máme ich ako "jednohubky" ku káve...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ceckyyyyyy pre svagra | Pestrá tácka z jedného cesta :) (linecké) | Dinosaurus - môj druhý pokus o poťahovanú tortu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.8.2015, 7:24)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (upravené 15.12.2010, 4:47)
človeka vždy poteší keď po celom dome hľadá nejaký recept a potom si uvedomí, že ho ma na tom najlepšom mimibazarovo-receptovom mieste, odkiaľ sa nestratí... :-) pekné sviatky...
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (16.4.2009, 20:53)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dajana B. (jajana) ID 18326 (11.4.2009, 22:01)
Práve som dopiekla koláčiky - vyzerajú aj chutia úžasne (clamp) A keďže som doma narýchlo nemala 3 zlaté klasy, tak som dala 2 + 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou. Majú teraz takú mňamku chuť po tom pudingu - s cestom sa mi robilo veľmki dobre a z plechu len tak odskakovali - vrelo odporúčam tento receptík (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (14.4.2009, 15:29)
To som rada, že sa vydarili (Y) (Y), s tým pudingom to je celkom dobrý nápad, už som aj ja nad tým rozmýšľala, že by to mohlo byť fajn s nejakým s ovocnou príchuťou, môže to byť zaujímavé... (flower)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (adik64) ID 13933 (11.4.2009, 15:15)
Slávka, vyskúšala som váš receptík, no moje koláčiky zďaleka neboli také krásne, ako vaše :'( Neviem, či som urobila niekde chybu, no cesto sa mi drobilo, nedržalo pokope a nedalo sa ani rozvaľkať. Mohlo to byť tým, že som ho nechala celú noc odležať v chladničke? *-) Suroviny som dala presne podľa popisu, tak neviem...
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.4.2009, 16:04)
prepáčte, že sa do toho miešam, ale nedalo mi to. tiež som nechala cesto v chladničke do druhého dňa a dodržala som rozpis komponentov cesta. mozno fakt dĺžka toho spracovania cesta. ja som ho dala poriadne vymiesiť do "mašiny" a potom som ho este rucne premiesila. druhy den, ked som vykrajovala, trochu sa zo zaciatku drobilo, lebo bolo studene. po zahriati uplne krasne. aj to mramorovanie sa darilo a este nikdy som doteraz take pekne linecke nemala. uz budem len takto robievat. pozdravujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (13.4.2009, 6:09)
Hm no neviem, myslím, že by nemala byť na príčine tá chladnička, možno ho bolo treba dlhšie miesiť aby sa riadne prepojila Hera so suchými ingredienciami, *-)
Ak budete mať odvahu vyskúšajte niekedy ešte raz, možno to bude lepšie (aj keď poznám podľa seba, že keď sa niečo nevydarí, tak už chýba motivácia...) Ak, tak držím palce (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.4.2009, 19:24)
Nemaju chybu! (clamp) lenze nerozumiem, to miesto muky davate zlaty klas, alebo klas primontujete k muke ? prosim, mozete mi napisat recept na vase linecke cesto? bud sem do diskusie alebo na inanig@gmail.com ...dakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (upravené 10.4.2009, 10:36)
Tak som to dopísala do receptu. Vyskúšajte, určite sa vydaria. A sú aj jemnučké, krehučké na chuť... Dajte vedieť ako to dopadlo, veľa šťastia... (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.4.2009, 22:16)
Vyskúšala som :-), paráda! Výborné cesto, čo sa týka spracovávania a taktiež chuti (clamp) A to mramorovanie...zaujímavo to vyzerá. Dakujeeem (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (13.4.2009, 6:04)
Som rada, že sa vydarilo, dobrú chuť... (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (6.4.2009, 21:28)
a receptik by nebol? a ako sa teda robia tie mramorovane? Vsetky vyzeraju uuuzasne, mnaaam (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (7.4.2009, 10:02)
napríklad tu je návod na mramorovanie potahovanej hmoty na tortu, urobí sa to tak isto, len s bielym a tmavým cestom... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11984, od Gabiky K. (Aderiarleen) ID 42443
receptík ešte doplním
a vďaka...
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.4.2009, 17:35)
juuuuj,ake su krasnucke (clamp)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (6.4.2009, 17:41)
jeeej ešte som ani nestihla všetko vložiť...ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.4.2009, 17:48)
vzdy hovorim,ze som rychla jak blesk (dance)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu