končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
Alena M. (AlaM) ID 6117 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mrkvovo petrzlenova so ZAZVOROM a KARDAMONOM :)[ recept č. 12235 zo dňa 16.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Toto bolo polievky tak pre 4-5 osob. 4-5 ks mrkviev velkych ako..hm..no tak 20cm a hrubka 2-3cm 3 zemiaky 1 petrzlen 1 cibula stredna 2 kocky zeleninoveho bujonu VITANA olivovy olej koreniny : bobkovy list-2 ks, cerstvy zazvor asi ako palec, mlete cierne korenie, mlety kardamon, sol Pomarancova stava s duzinou...3 dcl...bud odstaveny zivy pomaranc, ale staci tam aj 100percentna stava z obchodu :) POSTUP PRÍPRAVY Tak a ideme na to :) Mrkvu, petrzlen, zemiacky si nakrajame na kusky, kocky, polkruzky ako chcete..ide o to, ze musia byt mensie..ale ni moc male..proste aby sa len uvarili do makka a nerozvarili na blato. :) Do hrnca nalejem olivovy olej,a na rozohriatom oleji osmazime nadrobno nakrajanu cibulku.Ja som osmazila tak troska az do zlatova a hned pridala zeleninu bez zemiakov a spolu restovala. Miesame ...dusime. Podliala som vodou ...ale nie uuuplne plny hrniec...Tak nejak este 3 cm nad zeleninku. Ved pri vareni zistime, kolko sa nam vyparilo a mozeme doliat. Pridame bobkovy list. Ked je uz zeleninka polomakka pridame do nej kocky bujonu, a az teraz zemiacky a este mlety kardamon / ja som dala tak za pol lyzicky...a radsej opatrne, aby neprebil chut polievky. Musia sa vsetky pekne spajat.. Potom si ocistime zazvor a nastruhame ho do polievky. Polievocku varime este tak 10 minut. Ked sa vam zda polievocka ok..ze aj zeleninka je uvarena, vyberieme bobkovy list a ponornym mixerom ju poriadne vymixujeme do hladka ako na obrazku, aby z toho bol pekne jemny krem..zacne to troska penit..ale to nevadi.to je znak jemnosti a hladkosti. Potom ochutname...osolime okorenime. No a nakoniec tomu dame korunu, prilejeme pomarancovu stavu...3dcl.alebo podla potreby..aby bola polievocka kremova. Miesam a prevarime a vypneme..Prevarime som myslela, nechame prejst varom..to je chvilka. Ja som ju este dochutila slahackovou smotanou..ale moze byt aj kysla.. Tato polievka je mega zdrava a chuti bozsky. Dobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Petra B. (Petra01) ID 24439 (2.4.2009, 11:47) | |
pekná farba táááááááááááák kde je ten postup??? šup sem sním | |
ODPOVEDAŤ |
Alena M. (AlaM) ID 6117 (2.4.2009, 11:50) | ||
babulky..tak uz pisem postup | ||
ODPOVEDAŤ |
Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (2.4.2009, 11:42) |
tak mna by velmi zaujimal postup, lebo nieco take "Polievka z mladej mrkvicky so zazvorom" som jedla v Prahe na jednej recepcii, a bolo to uuuzasne |
ODPOVEDAŤ |
Alena M. (AlaM) ID 6117 (2.4.2009, 11:50) | ||
kuk..asi je to ta ista...a ak sa smiem spytat..ak to bola recepcia..nejaka thajska? polievka je faaakt uzasna... idem na to. | ||
ODPOVEDAŤ |
Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (3.4.2009, 10:15) | ||
dakujem za postup, urcite vyskusam ...tato polievocka mi pripominala konzistenciou omacku na svieckovu, a ked som si teraz citala postup, tak dost podobne tu omacku na svieckovu aj robim...no ale ten zazvor do toho sladkeho zeleninkoveho doda strasne vynimocnu chut ...inak bola to medzinarodna recepcia a varili normalne Cesi, a tato polievka bola ...nezabudnem ako si jeden belgicky kolega isiel po dezerte este raz nabrat tuto polievocku , lebo mores-nemores, proste neodolal |
||
ODPOVEDAŤ |