. .. .. .. .. .. .
. .

Sviečková na karamelovom základe - RECEPT 11484

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 73056 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Sviečková na karamelovom základe


[ recept č. 11484 zo dňa  ]


Sviečková na karamelovom základe


POTREBNÉ PRÍSADY

- mäsko (ja som dávala karé, ale môže byť akékoľvek mäso) - slaninka na prešpikovanie - 2-3 mrkvy, 2 petržleny, kus zeleru, 1 cibuľka - olej, 2 PL ocotu - 1 sladká smotana, 1 kyslá smotana - 4 PL cukru - 4 PL hladkej múky - celé nové korenie, bobkový list, vegeta, soľ - plnotučná horčica

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

mäsko si prešpikujeme slaninkou
potrieme horčicou (kľudne viac horčice)
opražíme na oleji, ja som dávala olivový (môže byť obyčajný), pozor trošku to prská..
preložíme do plechu, zalejeme výpekom a posolíme zo všetkých strán (poriadne)
z 4 PL cukru si spravíme karamel na miernom ohni
takto to má vyzerať hotové, som preliala trošku do šálky, aby bolo vidieť farbu. Keď to budete mať takéto, odstavte z ohňa a prilejte 0,5 litra vody, pozor voda musí byť teplá - aj tak to prská... Povaríme až do vtedy, pokiaľ sa karamel vo vode úplne rozpustí...
karamelovú vodu vlejeme do pekáča, pridáme zeleninku (zeler, petržlen, mrkva - všetko pokrájané na menšie kúsky), cibuľu prekrojíme na menšie časti a taktiež pridáme. Ďalej 8 bobkových listov, 10 guličiek nového korenia a 2 PL octu. Všetko posypeme vegetou (nešetriť) a soľou. Zakryjeme alobalom a šup do pece na 1,5 až 2 hodinky pri 180 °C.
takto krásne sa nám to udusí...
mäsko vyberieme a dáme vychladnúť. Z zeleninky vyberieme korenie a bobkový list a prelejeme do hrnca.
všetko pekne rozmixujeme, ja som použila ponorný mixér - kto nemá, môže prepasírovať cez sitko.
prilejeme 1 liter teplej vody a privedieme k varu
zatiaľ si zmiešame 1kyslú smotanu s 1sladkou smotanou a 4 PL hladkej múky
keď sa nám omáčka varí, odstavíme z ohňa a vlejeme smotanky, za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme (aby sa múka prevarila)
Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< BROWNIE | Sviečková na karamelovom základe | Tvarohový koláč s hruškami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (22.5.2011, 11:18)
Ja by som tak 200-225, na maximum by to nemuselo byt, ale tak zo hodinku, treba pozriet. :-$
ODPOVEDAŤ
Mária Š. (marika) ID 48948 (22.5.2011, 11:06)
Prave sa mi to robi v rure...Neviem na akej teplote a ako dlho to mam robit.Poradte...
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu